Bu haber kez okundu.

Arife Günü Mezarlıklar Doldu Taştı
banner229
Ramazan’ın başlamasıyla arife günü mezarlığa gidilerek yapılan mezarlık ziyaret geleneği ilimizde yıllarca sürmektedir.
    Ramazan’ın arife gününde genellikle bayan ve çocuklar olmak üzere tüm eş dost akraba çevresi bir araya gelip, mezar ziyaretleri yaptıkları gözlendi. Arife günü mezarlıklar kabir ziyareti yapanlarla doldu taştı.
    Yakınlarına dua etmek için mezarlıklara gelen birçok vatandaş, Kur'an okudu. Şeyh Süleyman, Zeyve, Şeyh Devha ve Şeyh Musa Mezarlığı, Arife günü en yoğun günlerinden birini yaşadı. Ramazan öncesi yakınlarını ziyaret etmek isteyen Siirtliler, bol bol Kur'an okudu.
   Ellerindeki bidonlarla kabirdeki çiçekleri sulayıp, mezarları temizleyen vatandaşlar, ilginç görüntüler oluşturdu.Her arife günü mutlaka kabristana geldiğini ve yakınlarına dua ettiğini söyleyen vatandaşlar, yaşadıkları duygu yoğunluğunu anlattı.
Evlatların kabristandaki yakınlarını ziyaret etmesinin önemine değinen ziyaretçiler, zaman zaman gözyaşlarını tutamadı.

Anahtar Kelimeler:
SiirtArifeMezarlıklar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.