Bu haber kez okundu.

Arıca, Tıp Fakültesi Bölgemize ve Ülkemize Hizmet Etmeye Hazır
banner229

Siirt Üniversitesi bünyesinde 2018 yılında kurulan Tıp Fakültesi bölgemize ve ülkemize hizmet etmeye hazırlanıyor. Siirt Üniversitesi bünyesinde Tıp Fakültesinin kurulma kararının alınmasıyla birlikte göreve gelen ve hummalı bir çalışmanın içerisine giren Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Vefik Arıca Tıp Fakültesi ile ilgili gelişmeler ve gelecekte yapılması planlanan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Prof. Dr. Arıca ; Siirt Üniversitesi bünyesinde kurulmasına karar verilen tıp fakültesinin kuruluş çalışmalarının hızla devam ettiklerini kaydettiği konuşmasında şu anki durumda Siirt Devlet Hastanesi’nin uygulama ve araştırma hastanesine dönüştürülmesi ve ek 400 yataklı yeni bir hastane yapılması konusunda çalışma içerisinde olduklarını, binaların yapılması, ödenek çıkarılması ve akademisyen sayısının arttırılması için büyük gayret sarf ettiklerini , bu gayretleri sarf ederken özellikle siyasilerden, Vali Ali Fuat Atik’ten , Rektör Prof. Dr. Murat Erman’dan ve İl Sağlık Müdürlüğünden yoğun destek aldıklarını ifade etti.

Eğitim öğretime başlanması için asgari şartları kısa sürede yerine getirdiklerini ve iyi bir kadro ile fakültenin çalışmaya başlayacağını ifade eden Arıca Tıp Fakültesinin vizyonu hakkında “Siirt Üniversitesi Tıp Fakültesi olarak ön planda olmamız gereken birkaç nokta var. Özellikle en yakınımızda olan fakültelerden ayrıcalıklı olmalıyız.

Bunun için öncelikle tüp bebek tedavisi alanında ön plana çıkmayı düşündük. Kadrolar geldikten sonra tüp bebek için girişimlerde bulunacağız. Şu an Güneydoğu Anadolu Bölgesindeki diğer fakültelerde yapılmayan bir uygulama olan robotik cerrahiyi getireceğiz.

'Da Vinci Robotik Cerrahi' dediğimiz sistemle yapılacak operasyonlarla inşallah bölgenin ihtiyacı karşılanmış olacak. Bu çok önemli bir husus, bilindiği gibi Kayseri'den Van'a kadar robotik cerrahi yapılmıyor. Pahalı olan bir sistem ama biz Siirtli hemşerilerimize ve çevre illere bu hizmeti vermeye çalışacağız.

Genel Cerrahi bölümüne konusunda deneyimli öğretim üyelerini alarak özellikle kanser cerrahisi ve obezite cerrahisi üzerinde bölgeye hizmet etmeyi planlıyoruz. Kalp Damar Cerrahisi konusunda deneyimli özellikle kalp kapakçığı değişimi ve Bypass yapabilecek öğretim üyesi ekibiyle bölgeye hizmet edebilecek kalp hastalıkları ve kalp ameliyatları tedavileri en son teknolojiyle kapalı ameliyat teknikleriyle tüm bölgeye hizmet verebilmeyi istiyoruz.

Bunun için insan kaynağı ve öğretim üyeleriyle ilan aşamasındayız. Başvuruları alıyoruz. Başvuru sonrasında en yakın zamanda süreç tamamlanmış olacak” dedi.

Tıp Fakültemizde Temel Bilimlerin oturmasıyla diş hekimliği ve eczacılık fakülteleri içinde temel atmış sayılacağız.” Tıp Fakültemizde Temel Bilimlerin oturmasıyla Diş Hekimliği ve Eczacılık Fakülteleri içinde hızlı bir şekilde başvuru yapmayı planladıklarını söyleyen Arıca: “Fakültemize, sağlam bir temel bilimler kadrosu kurmamız ve oturtmamız demek diş hekimliği ve eczacılığın da alt yapısını oluşturacağımız anlamına geliyor. Böyle olunca da ortalama 2 ile 5 yıl içinde diş hekimliği ve eczacılık fakülteleri içinde başvuru yapabileceğiz.” diyerek kısa ve uzun vadeli planlarının yanı sıra 13 Mart’ta gerçekleşecek olan Tıp Zirvesine değindi.

Siirt Üniversitesi Tıp Fakültesi olarak kendimizi tanıtmak, fakültemizin vizyon çalışmaları hakkında kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla “Tıp Zirvesi” düzenleyecekleri bilgisini verdi.

Bir ideal uğruna Siirt’te olduğunu ifade eden Arıca “Siirt’e vefa borcum var ve görevde bulunduğum süre içerisinde elimden gelen katkıyı sağlamak için buradayım. İlk nefesi aldığım şehre bir süre hizmet edip bayrağı devretmek niyetindeyim. Tıp Fakültesi Siirt için önemli bir kazanım buna sahip çıkılmasının çok önemli olduğunu düşünüyorum” diyerek sözlerini noktaladı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
arap 5 yıl önce

ya Allahını seversen nasıl hazır doktırlarınmı hazır cihazlarınmı hazır binalarınmı hazır personellerinmi hazır ne kadar güzel oturduğunuz yerde tıp fakültesini kurdunuz ne kadar boş insansınız görüntü var ses yok siirtin refahı için arıca ve Murat ERMAN'IN ACİLEN görevlerinin değişmesi lazım daha bilir insanların getirilmesini tercih ederim çünkü zaman kaybı yaşamayız.