Bu haber kez okundu.

ANKETÖRLÜK KURS KAYITLARI BAŞLADI
banner229
Siirt Türkiye İstatistik Bölge Müdürlüğü (TÜİK) ile Siirt İŞKUR arasında ortaklaşa açılacak olan Anketörlük kursu için başvurular başladı.
Siirt Türkiye İstatistik Bölge Müdürü Dr. Yavuz Uyar yaptığı açıklamada, Bilginin stratejik bir kaynak olduğu çağımızda, ekonomik kararların etkinliği, toplumsal sorunların çözümü çok sağlıklı ve güçlü bir istatistik altyapısını gerektirmektedir. İstatistik üretimi, planlı bir çalışmayı gerektiren bilgi ve deneyim isteyen kapsamlı bir süreçtir.
Bu süreçte yürütülen çalışmalarda anketör olarak görevlendirilecek kişilerin veri toplama konusunda eğitim almış ve nitelik kazandırılmış/kazanmış adaylar arasından seçilmesi, toplanacak verilerin kalitesi ve elde edilecek sonuçların güvenilirliği bakımından önemlidir. Sayım ve geniş çaplı araştırmalarda/anketlerde bu çalışmaları yürütecek bilgi, beceri ve yetkinliğe sahip çok sayıda anketöre ihtiyaç duyulmaktadır.
Bu nedenle, özel ve kamu kurum/kuruluşlarına nitelikli personel arzının sağlanması, alan çalışmalarının eğitim almış ve nitelik kazandırılmış kişiler tarafından yürütülmesi ve dolayısıyla çalışmalarda kalitenin artırılmasına yönelik olarak, Anketör ulusal yeterliliği hazırlanmıştır.
Bu belge, bireyin Anketör mesleğinde başarılı olmak için gereken niteliklere sahip ve yeterli olduğunu ve meslekte yeterliliğini, geçerli ve güvenilir bir belge ile kanıtlamasına olanak vermektedir. Düzenlenecek bu eğitimle katılımcılara, anketör yeterliliği kapsamında gerekli bilgi ve becerileri kazandırmak amaçlandığı söyledi.
İŞKUR Müdürü Ömer Aslan, Eğitim süresince kursiyerlere kurumumuzca kursiyer zaruri gider (20,00 TL) ile kısa vadeli sigorta kolları kapsamında prim ödemesi yapılacaktır. Ayrıca Kursu başarıyla bitirenlere İŞKUR Kurs Katılım belgesi verilecektir. Mesleki Yeterlilik Kurumu sertifika sınav ücreti ile belge masrafının kursiyerlerin kendi imkânı ile ödemesi gerekmektedir. Eğitimin sonunda TÜİK’te veya özel araştırma kurumlarında istihdam garantisinin bulunduğunu söyledi.
ANKETÖR EĞİTİMİ DERS PROGRAMINA İLİŞKİN KISA AÇIKLAMALAR MESLEK ELEMANI TANIMI
İş Sağlığı ve Güvenliği (İSG), çevre koruma, kalite kural ve yöntemleri çerçevesinde; piyasa araştırması, kamuoyu yoklamaları, sayım vb. araştırmaların saha çalışmalarında araştırma için belirlenen kural ve yöntemlere göre soruları cevaplayıcıya soran, onları dinleyen, gözlemleyen ve cevapları kaydetmekle görevlendirilmiş kişidir.
BAŞVURU ŞARTLARI: 1) En az ön lisans mezunu olmak
2) 18-30 yaş arası en az ön lisans mezunları başvurabilir. .
Kursa Başvuru Tarihleri: 24.08.2015 ila 31.08.2015 tarihleri arası
EĞİTİM SÜRESİ
31 Ağustos 201 ile 04 Eylül 2015 tarihleri arasında olup toplam 31 ders saati olarak planlanmıştır.
Kursa başvuruların şahsen Siirt Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünden ya da Türkiye İş Kurumu resmi internet sitesi olan www.iskur.gov.tr ’dan başvurularını gerçekleştirilebilir.

Anahtar Kelimeler:
SiirtIşkurTuikAnketör
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.