Bu haber kez okundu.

Anız Yangınları Durmak Bilmiyor
banner229

Uyarılar sonuç vermiyor Anız yangınları durdurulamıyor. Yaz ayları ile birlikte başlayan anız yangınları artarak devam ediyor. Siirt'te yaz aylarında kuruyan otlar bilinmeyen sebeplerle yanmaya devam ediyor.

Özellikle son iki haftada Siirt’in her yerinde yükselen anız yangınlarına bağlı duman ve is kokusunun Siirt ve ilçelerini adeta yaşanmaz hale getirdiğini Kimi yerlerde orman yangınlarına sebep olan anız ateşi, külleriyle de rahatsızlık oluşturmuş, rüzgarın etkisiyle geniş alana yayılan duman ve isten dolayı insanlar, evlerinin balkonlarına çıkamaz ve pencerelerini açamaz olmuştur.

Maalesef, fayda umarak tarladaki anızları yakanlar, bu işin sonunda kardan çok zarar elde etmiştir.

Son olarak, Baykan’a bağlı Atabağı beldesinde boş bir arazide henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı.

Çevredekilerin fark etmesi üzerine durum itfaiye ekiplerine bildirildi. İtfaiye ekipleri kısa sürede yangını söndürürken, bölgede ikinci ürün ekimi için anızların yakılması tehlike oluşturuyor.

Anahtar Kelimeler:
SiirtAtabağıYangınANIZ
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.