Bu haber kez okundu.

ANA SINIFI ÖĞRENCİLERİNE FLOR VERNİK UYGULAMASI
banner229
Siirt Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından ana sınıfı öğrencilerinin ağız taraması ve flor vernik uygulaması çalışmaları devam ediyor.
Siirt Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, “Pek çok ülkede olduğu gibi ülkemizde de yüksek oranda görülen ağız ve diş hastalıkları, oluşmadan önlenebilen hastalıklar grubuna girmektedir ve önemli bir halk sağlığı sorunu olarak görülmektedir.
Ağız diş sağlığı yaşamsal fonksiyonların korunması ve yaşam kalitesinin devamı açısından büyük önem taşımaktadır. Yeryüzünde yaygın olarak bulunan bir mineral olan flor bazı su kaynaklarında ve gıdalarda da bulunmaktadır. Bu mineral, dişte kaliteli bir mine oluşumuna katkıda bulunurken, bu tabaka çözünürlüğü azaltmakta ve zararlı asitleri durdurmaktadır. Vücutta en çok kemik ve diş gibi sert dokularda biriken Flor İyonu, uzun yıllardır koruyucu diş hekimliği alanında kullanılmaktadır.
Siirt Halk Sağlığı Müdürlüğümüz tarafından, ilimizdeki anaokulu öğrencilerine yapılan Flor jel uygulamasında amaç, öğretmen ve öğrencinin dikkatini diş sağlığına çekebilmek, diş yapısını kuvvetlendirmek, çürüğe karşı direncin kazanılmasını sağlamak, çocuklara diş fırçalama alışkanlığını kazandırarak, diş minesini güçlendirip mevcut çürüklerin çürüme hızını azaltabilmektir. Yapılan eğitimlerde ağız ve diş sağlığının önemi ve bu konuda doğru tutum ve davranışın oluşturulması hedeflenmektedir.
Doğru diş fırçalama tekniği, çürük oluşturucu besinlerden uzak durulmasının önemi anlatılmaktadır. Aynı zamanda yapılan flor jel uygulaması ile erken yaşta diş çürümelerinin ve kalıcı diş kayıplarının önüne geçilmesi de en önemli hedefler arasında yer almaktadır. Bu ve benzeri uygulamalarla gelecek nesillerde ağız ve diş sağlığı konusunda önemli bir halk sağlığı sorunu olan diş çürüklerinin daha oluşmadan önce engellenmesi hedeflenmektedir" denildi.
 Bu kapsamda; İlimizde sağlık personelimize koruyucu ağız diş sağlığı ve flor vernik uygulama eğitimi pratik ve teorik olarak verildi. Sağlık personelleri ve diş hekimleri gözetiminde anasınıflarında vernik uygulamalarına başlamış olup bu kapsamda ilimiz Vilayetler Hizmet Birliği Anaokulunda Halk Sağlığı Müdürü Dr. Bahadır Özdemir’ in de katılımıyla flor vernik uygulaması yapıldı.
Bakanlığın hediye ettiği diş sağlığı setli kalemlikler öğrencilere dağıtıldı ve Merkez Toplum Sağlığı Merkezi Diş Hekimlerimizden Ebru Tutkun Alper tarafından diş fırçalama eğitimi verildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.