Bu haber kez okundu.

Altyapı Projelerinin Toplu Temel Atama Töreni Gerçekleştirildi
banner229
 Siirt belediyesi bünyesinde “ Yeni Yerleşim Alanları ve Kent Genelinde Altyapıda Büyük Dönüşüm Başlıyor” sloganıyla hazırlanan proje kapsamında 1000 m3’lük yeni Su Deposu, 10 Km’lik Kanalizasyon ve 8 Km’lik İçme Suyu hatlarının temelleri düzenlenen toplu temel töreni ile gerçekleştirildi.

Siirt Belediyesi SİSKİ Müdürlüğü Bünyesinde 2015 yılı hizmet programı çerçevesinde  “ Yeni Yerleşim Alanları ve Kent Genelinde Altyapıda Büyük Dönüşüm Başlıyor” sloganıyla hazırlan proje kapsamında1000 m3’lük yeni Su Deposu, 10 Km’lik Kanalizasyon ve 8 Km’lik İçme Suyu hatlarının temelleri bu gün Kooperatif mahallesi Keşkol küme evleri yolunda düzenlen toplu temel atma töreni ile atıldı.

Düzenlenen törene HDP ve DBP İl, ilçe ve belde yöneticileri, Siirt Belediye Eş Başkanları Belkiza Beştaş Epözdemir, Tuncer Bakırhan, çok sayıda STK temsilcileri, muhtarlar ve çok sayıda yurttaş katıldı.

Saygı duruşu ile başlayan törende konuşan Siirt Belediye Eş Başkanı Tuncer Bakırhan, Belediye yönetimi olarak tüm imkanlarını, halkın gereksinimleri ve talepleri doğrultusunda daha çağdaş ve modern kentte yaşaması için harcadıklarını ifade ederek, “belediyeler halka hizmet ve halkın sorunlarını çözmek için vardır. Bizde halkımıza en iyi hizmeti sunmak için büyük bir çaba içerisindeyiz. Bu nedenle altyapıdan, üst yapıya, kültürel, sosyal ve spor alanlarında yakın zamanda birçok projemizin temellerini atacağız” dedi.

SİSKİ Müdürlüğünün 2015 yılı çalışma programı kapsamında toplu temel atma töreni gerçekleştirdiklerini ifade eden Bakırhan, Siirt kent merkezinin büyüdüğünü ve nüfusunun arttığını, bununla orantılı olarak altyapı, içme suyu ve kanalizasyon ihtiyacında büyüdüğünü ifade ederek, “ bizde bu gün yapılacak temel atama töreni ile Cezaevi bölgesi, Yeni otogar, Doğan, Veysel Karani, Afetevler mahalleri ve   Yağmurtepe köyüne  kadar  olan yeni yerleşim yerlerinin ana kolektör Kanalizasyon hatlarını belediyemizin kendi olanakları, imkanları ve araçları ile  yapacağız hem de tasarruf edeceğiz” şeklinde konuştu.

 Bakırhan, proje kapsamında özellikle yaz döneminde Afetevleri ile Veysel Karani mahallelerinde yaşanan ciddi içme suyu sıkıntılarını gidermek ve bir daha yurttaşlarımızın su sıkıntısı yaşamaması ve suların 24 saat akması amacıyla 1000 m3 yeni su deposunun yapımını bu gün başlatacaklarını ifade ederek, deponun yapımının tamamlanması ardından kentteki diğer mahalleler gibi Afetevleri ile Veysel Karani mahallelerinde de su sorunun kalmayacağını söyledi.

SİSKİ müdürlüğü bünyesinde yapımlarına bu gün başlanılacak olan içme suyu ve kanalizasyon hatlarının tamamlanmasıyla bu mahallelerimizde yüzyıllık su ve kanalizasyon hizmette kavuşacağını belirten Bakırhan, “ geçmiş yıllarda kenttin alt yapısına döşenen PVC boru hatları sağlıksız oluşu nedeniyle yenileyeceğiz. Çalışmalarımız tamamlandığında çeşmeden akan su tertemiz ve sağlıklı olacaktır. Biz, kenttin altyapısı, içme suyu, yollu, yeşil alanı, parkı ile halkımızın yararına olan tüm hizmetlerin çağdaş ve modern bir şekilde olmasında kararlıyız” dedi.      

Bakırhan  çok yakın bir dönemde  E-belediyecilik ile halkın su faturalarını oturdukları yerden  ödeye bilecek sistemi hayat geçireceklerini  ifade ederek sözlerine söyle devam etti, “ prje kapsamında Affetevler mahallesinde  bulunan Kırmızı Küme evlerinde  yaşanılan altyapı, üst yapı, yeşil alan  ve  içme suyu sorunların çözeceğiz. 2015 yılı içerisinde, 1000 m3’lük yeni Su Deposu, 10 Km’lik Kanalizasyon ve 8 Km’lik İçme Suyu hatlarını halkın hizmetine sunacağız. Şimdiden Siirt’te tüm halkımıza hayırlı uğurlu olsun ” dedi.

Yapılan konuşma ardından 1000 m3’lük yeni Su Deposu, 10 Km’lik Kanalizasyon ve 8 Km’lik İçme Suyu hatlarının temelleri Siirt Belediye Eş Başkanları Belkiza Beştaş Epözdemir, Tuncer Bakırhan, HDP ve DBP İl eş başkanları, Barış Anneleri ve muhtarlar tarafından atılması ile tören son erdi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.