Bu haber kez okundu.

Altı Özürlü Çocuğuna “Bebek“ Gibi Bakıyor
banner229
11 çocuk annesi Hanife Tuz (69), peş peşe altı doğan zihinsel ve bedensel engelli altı çocuğuna büyük bir fedakarlıkla bakıyor.
Ailesinin isteği üzerine 14 yaşındayken eşi Zeki Tuz evlendirilen Hanife Tuz'un ilk altı çocuğu Ömer, Süleyman, Selman, Hüseyin, Yunus ve Muhammed Ali bedensel ve zihinsel engelli dünyaya gelirken, çiftin daha sonraki beş çocuğu sağlıklı doğdu. Anne Tuz, engelli çocuklarının beslenme ve temizlik gibi her türlü ihtiyacını bebeğe bakar gibi karşılıyor.
Tuz yaptığı açıklamada, Siirt'te yaşadıklarını, maddi durumları kötü olduğu için büyük sıkıntı çektiklerini ancak çocuklarının ihtiyaçlarını karşıladığını vurgulayarak, şunları söyledi: "Engelli çocuklarım bana Rabbimin emanetleridir. Çok şükür çocuklarım için 55 yıldır elimden geleni yaptım. Çocuklarımı her türlü zorluğa karşı muhafaza ettim ve bugüne kadar getirebildim. Aç kalsam da çocuklarımı aç bırakmam, üstüme giyecek kıyafetim olmazsa da çocuklarımı kıyafetsiz bırakmam" diye konuştu.
Engelli çocuklarının konuşamadığını, bu nedenle "anne" diye seslenmelerini çok istediğini ifade eden Tuz, "Çocuklarım yürüyemiyor, konuşamıyor ama çok şükür beni duyuyorlar. Benden bir şey istediklerinde kol hareketleriyle anlatıyorlar. Onları hareketlerinden anlıyorum. Hayatımı çocuklarıma adadım, tek dileğim çocuklarımın huzur içinde yaşamasıdır" dedi. Çocuk yaşta evlendiğini ve çok zorlu bir hayat mücadelesi verdiğini bildiren Tuz, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı yetkililerinin çocuklarına sahip çıkmak için kendisine teklifte bulunduğunu söyledi.
Beyninde tümör olduğunu ifade eden Tuz, şunları söyledi: "Ama buna rağmen hastalığımı mazeret etmiyorum ve elimden geleni yapıyorum. Devlet gelip çocuklarımı istedi. Yetkililer, 'Sen hastasın, engelli çocuklarına bakamazsın' dediler. Ama kabul etmedim. Ayakta durduğum sürece çocuklarımı kimseye emanet etmeyeceğimi söyledim.
Rabbimin bana emanetlerini kimseye veremem. " Tuz, anneliğin çok güzel bir duygu olduğunu dile getirerek, "Annelik, annelik görevini yapabilene güzel. Çocuğu sağlıklı olan anneler kıymetini bilsin ve şükürdar olsun. Çocuğu hasta olan anneler de sabretsin, rabbim er ya da geç kendilerine hayırlı bir kapı açacaktır" değerlendirmesinde bulundu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.