Bu haber kez okundu.

ALPARSLAN İLK ÖĞRETİM OKULUNDA  DESTEK EĞİTİM ODASI ÇALIŞMASI
banner229
 Alparslan İlk Öğretim Okulu özel eğitime muhtaç kaynaştırma öğrencilerine Destek Eğitim Odası kapsamında birebir eğitim verilecek.

Destek Eğitim Odası kapsamında yaz dönemi seminer çalışmaları sırasında Siirt Rehberlik ve Araştırma Merkezi öğretmenleri tarafından bu Eğitimlerde görev alacak yönetici ve öğretmenlere bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Alparslan İlk Öğretim Okulu Müdürü Barış Kezer, Bu öğrencilere, okulumuzun tecrübeli ve kaliteli öğretmenlerince hafta içi 4 gün ders çıkışlarında birebir eğitim verilerek eksik olduğu yönler hızla giderilmeye çalışılacağını söyledi.

 Alparslan İlk Öğretim Okulu Müdürü Barış Kezer, Kaynaştırma Öğrencisi açısından bakıldığında destek eğitim odası faydalıdır. Çünkü öğrenci kalabalık sınıf ortamında birebir alamadığı eğitimi destek eğitim odasında alır. Birebir aldığı eğitim akademik başarısının artmasını sağlayacaktır, temel okuma yazma ve matematik becerilerini öğrenmesi bu yolla hızlanacaktır. Başarısının artığını görmesi ya da bir şeyler öğrenebildiğini, başarabildiğini gören çocuğun özgüveni de artacaktır.

Destek eğitim odaları öğrenciyi sınıftan soyutlamaz çünkü destek eğitim odaları öğrencinin özel eğitim sınıfları (ex özel alt sınıf) gibi ayrı bir sınıfta tutulmasını gerektirmez, sadece diğer okulda bulunan varsa özel eğitim öğretmeni yoksa sınıf öğretmeni, branş öğretmeni, rehber öğretmen vb. öğretmenlerin boş olduğu saatlerde birebir öğrenci ile programlı çalışmasıdır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.