Bu haber kez okundu.

‘Alan Mahallesi Modern Bir Yapıya Kavuşturulacak’
banner229
 Siirt Belediye Eş Başkanı Tuncer Bakırhan,  Alan mahallesinde bulunan Tapu sorunun çözümüne yönelik gerçekleştirilen toplantıda yaptığı konuşmada, mahallenin temel sıkıntısı olan tapu sorunun halledilmesiyle mahallenin yeniden düzenlenerek modern bir yapıya kavuşturacaklarını söyledi. 

Siirt Kent merkezinin muhtelif yerlerinde bulunan tapu sorunlarının çözümüne yönelik Siirt Belediyesi İmar ve Şehircilik müdürlüğü bünyesinde sürdürülen çalışmalar kapsamında, Alan Mahallesinde bulunan  tapu sorunlarının çözümüne yönelik  belediye  konferans salonunda Siirt Belediyesi Eş Başkanı Tuncer Bakırhan, DBP’li ve AK Parti’li belediye meclis üyeleri, Mahalle Muhtarı Şakir Çalapkolu ve çok sayıda mahalle sakini katılımı ile toplantı gerçekleştirildi.

Toplantı İmar ve Şehircilik Müdürü Zülfikar Yılmaz tarafından mahalle sakinlerine, mahallede tapu sorunlarından kaynaklanan eksiklikler ve sorunun çözümüme ilişkin bilgi verildi.

‘400 Hanenin Tapusu Yeniden Düzenlenecek’

Toplantıda Alan Mahallesi’nin mevcut tapu sorunundan dolayı buraya yol, kanalizasyon yapımı ve otobüs seferleri hizmeti gibi konularında yeteri kadar hizmet veremediklerini belirten Siirt Belediye Eş Başkanı Tuncer Bakırhan, ev başına vatandaşların 500 TL ödeyeceğini ve geri kalan tapu harcı ve diğer giderlerin belediyece karşılanacağını söyledi. Buradaki temel amaçlarının sadece halka hizmet götürmek olduğunun altını çizen Bakırhan, mahallenin temel sıkıntısı olan tapu sorunun halledilmesiyle mahallenin yeniden düzenlenerek moderne bir yapıya kavuşturacaklarını, böylece hem mahalleliyi bu sorundan kurtaracaklarını hem de mahallenin mevcut ekonomik değerini de iki-üç kat artıracaklarını kaydetti. Bu projeden belediyenin halkın takdirini kazanmaktan öte en ufak bir kazanımının olmadığını ifade eden Bakırhan, “Biz halkımıza hizmet götürmek için varız. Yaşanılabilir moderne Siirt için tüm gücümüzle çalışmalarımıza devam edeceğiz. Alan Mahallesi modern bir yapıya kavuşturulacak” dedi.

Toplantıda alınan mahalle sakinlerinin ortak kararıyla mahalledeki yaklaşık 400 hanenin tapuları yeniden düzenlenecek ve bu düzenlemeyle Alan Mahallesi; alt yapısı, yeni yolları, park ve taziye evi olan modern bir yapıya kavuşturulması kararı alınırken,  Mahallede yapılacak düzenlemelere ilişkin yurttaşların da görüşlerinin yer alacağı projenin hazırlık çalışmalarının önümüzdeki hafta içinde başlanacağı belirtildi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Misafir 2 yıl önce

Tapular neden eksik verildi