Bu haber kez okundu.

Aktay,Siirt Havaalanında Bakım ve Genişletme Çalışmaları Başlatıldı
banner229

Siirt’in tek televizyonu olan Kanal56’nın canlı yayın konuğu olan AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Başdanışmanı Siirt Milletvekili Prof.Dr. Yasin Aktay, Siirt’in tüm yatırım ve proje çalışmalarını yakından ilgilenip, takipçisi olduğunu belirterek, “ Siirt’in tüm acil meselelerinin takipçisi oluyoruz” dedi.

Moderatörlüğünü Gazeteci-Yazar Ayhan Mergen’in yaptığı Kanal56’nın, “Sohbet Özel” canlı yayın programına konuk olan AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Siirt Milletvekili Prof.Dr Yasin Aktay, Siirt’in sorunlarına değindi, yatırım programları ve yapılacak projeler hakkında açıklamalarda bulundu.

"SİİRT HAVALİMANI BAKIMA ALINDI, BAKIM ÇALIŞMASINDAN SONRA HER TÜRLÜ UÇAK SİİRT’E İNECEK”

Siirt’in kanayan yarası olan ve en büyük sorunlar içinde yer alan Siirt Havalimanının akıbeti ve Siirt uçuşları hakkında açıklamalarda bulunan Porf.Dr. Yasin Aktay, “Siirt havalananı tamamdır, Ulaştırma Bakanlığımızla yaptığımız görüşmeler sonucunda yatırım programına alınan Siirt hava limanında bakım ve genişletme çalışmaları başlatıldı, çalışmalar şu an devam ediyor, bakım çalışması ardından,  sadece acil uçuşlar değil, artık Siirt’e her türlü uçak inecek ve kalkacak, bu konuda Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürlüğü ve Devlet Hava Meydanları (DHM) Genel Müdürlüğü ile istişarelerimizi yaptık, teyidimizi aldık, bu müdürlüklerin bazen kapılarının önünden ayrılmadığım günler bile oldu, Siirtli hemşehrilerimiz müsterih olsun, Siirt’in acil meselelerini yakından takip ediyoruz” dedi.

“SİİRT KAPLICASI (GARNAVE) ASRIN PROJESİDİR”

Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP) kapsamında bölgede yapılacak Ilısu Barajı altında kalacak Siirt’in termal kaplıcası Billoris Kaplıcası (Garnave) kurtarma çalışmasının, Siirt için asrın projesi olduğunu, miras niteliğinde bir proje olacağını, Siirt ekonomisine büyük ölçüde katkı sağlayacağını belirten Aktay, “ Bizim kaplıcamız olan Garnave’yi kurtarmak için girişimde bulunduğumuz zaman eleştiren olmuş, “Yahu hayal ettiğin projeye bak!” denildi, oysa ki Biloris kaplıcası kurtarma projesi, Siirt için asrın projesi olacak miras niteliğinde bir projedir, insan hayal ederek başarıya yürür, biz tabi ki hayal edeceğiz, ondan sonra icraat aşamasına geçeriz, Ilısu barajı projesiyle sular altında kalacak Biloris kaplıcasını biz Kezer yerleşkesi kenarına taşıyoruz, bu proje hayalim olan bir proje, Su debisi yüksek olduğuna dair bilgiler alıyoruz, burada ciddi çalışma söz konusu, bu çalışmanın finansını sağladık, proje hazır, gerekli prosedür ve yazışmalar ardından bu çalışmalar da başlayacak. Ilısu barajı altında kalacak kuyuları izale hattıyla taşıyacağız, Üniversite kampüsüne yakın bölgede tesisler ve termal alanlar yapılmak suretiyle buraya muazzam tesisler inşa edilecek, Siirt ekonomisi ciddi anlamda canlılık kazanacak, Kezer suyunu ıslah edip, akan bir havuz inşa edeceğiz, bölgede ormanlaşma çalışmaları da söz konusu olacak, yaklaşık 30 bin dönüm arazi üzerinde bir tesis çalışması olacak, 30 bin dönüm, 30 bin insana iş istihdamı demektir, tahmini 2018 Ocak-Şubat aylarında bu tesisin temelleri atılacak,  muhtemelen o zamanlar yapılacak İl Kongresi sebebiyle Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın Siirt’e yapacağı teşriflerde açılını gerçekleştirmeyi planlıyoruz” dedi.

“SİİRT-KURTALAN-BATMAN YOLU İHALE AŞAMASINDA”

Siirt Karayolu sorununa da değinen Aktay, “ Siirt-Batman kara yolu çalışmaları için acil kamulaştırma kararı çıkarttık, sırf bu mesel için Bakanlar Kurulu kapısında bekledim, sık sık ilgili bakanları sıkıştırıyorum, ödenek hazır, önümüzdeki günlerde çalışmaların başladığını göreceksiniz” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
CABBAR 7 yıl önce

Sayın vekilim Havalimanında çalışmalar başladı diyorsunuz ama orda bir çalışma göremiyoruz, yoksa size yanlış bigi mi veriyorlar.

Avatar
recep 7 yıl önce

Yasin bey bir Siirtli olarak seni seviyorum, ve takdir ediyorum, yalnız bu karayollarına inanma bakınız Siirt D.Bakır kARAYOLLARINA Bağlıdır, ama diyarbakırdan çıkıyoruz hem Silvan hem bismil tarafında Siirti gösteren bir levha görmüyoruz, yazık be yazık bu yabancılar Siirte geldiği zaman hangi yolu takip edeceği bilmiyor.