Bu haber kez okundu.

Aktay,İlimiz Yeni Bir Havaalanına Kavuşmuş Olacak
banner229

AK Parti Siirt Milletvekili Prof. Dr. Yasin Aktay havaalanında yürütülen çalışmalar hakkında yazılı bir açıklama yaptı.

Siirt Havaalanının uçuşlara uygun hale getirilmesi amacıyla Devlet Hava Meydanları İşletmesi ve Siirt İl Özel İdaresi iş birliğinde geçen ay başlatılan çalışmalar aralıksız devam ettiğini belirten Prof.Dr.Aktay şu bilgileri verdi” Devam eden çalışmalar hakkında sık sık yetkililerden bilgi alan Aktay, il özel idaresi imkanlarıyla başlatılan çalışmaların aralıksız devam ettiğini söyledi.

DHMİ tarafından yapılacak çalışmaların önümüzdeki hafta ihale edileceğini belirten Yasin Aktay, tüm bu çalışmaların sonunda Siirt Havaalanının uçuşa elverişli hale geleceğini ve en kısa sürede seferlerin başlayacağını ifade etti.

Dün Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürü Funda Ocak’la görüşen Aktay, şu bilgileri paylaştı: “Pistin fiziki durumu nedeniyle pilotların sefer yapmak istememesi nedeniyle Siirt Havaalanımız, uzun zamandır uçuş trafiğine kapalı bulunmaktadır. Bizleri ve vatandaşlarımızı üzen bu durumu kalıcı çözmek amacıyla Ankara’da ciddi girişimlerimiz oldu.

Ulaştırma Bakanımız Sayın Ahmet Arslan başta olmak üzere Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürü Sayın Funda Ocak ile çeşitli değerlendirmelerde bulunduk. Ardından DHMİ uzmanları tarafından havaalanımızda teknik incelemeler yapıldı ve sonuç raporu hazırlandı.

Bu rapora göre, Havaalanımızda kurulması planlanan Glide Path cihazının kritik sahasında kalan tepeler tesviye edilecek, bozuk zemin düzeltme yoluna gidilecek. Bakım çalışmalarının ardından kötü hava koşullarında bile uçakların güvenli bir şekilde inmesini sağlayabilen ILS sistemi kurulacak. Yani aslında pist açısından değerlendirecek olursak, ilimiz yeni bir havaalanına kavuşmuş olacaktır. Hayırlı ve uğurlu olsun.”

Anahtar Kelimeler:
SiirtYasin AktayHavaalanı
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.