Bu haber kez okundu.

Aktay,"Bu Ülkede Yaşayanların Sürekli İhanete Maruz Kalacağını Bilmeliyiz"
banner229

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Siirt Milletvekili Prof. Dr.Yasin Aktay, "Ne yazık ki yüksek teknolojili üretim konusunda henüz istediğimiz duruma ulaşamadık. 15 yıl sonra mazeret üretmek bize yakışmaz ama nedeni bir takım kurumlarda çalışıyor zannettiğimiz insanların ihanet içinde olmalarıydı." dedi.

Aktay, Siirt Üniversitesi Kezer Yerleşkesi Konferans Salonunda düzenlenen, "Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi Ne Getiriyor?" konulu konferansta yaptığı konuşmada, Türkiye'nin en önemli gelir kapısının turizm olduğunu belirtti.

Yüksek teknoloji konusunda Türkiye'de gelinen durumu değerlendiren Aktay, hedeflenen duruma henüz ulaşılmadığını bildirdi.

Bu kişilerin hiçbir zaman bu milletin menfaatine bir şey yapmadığını vurgulayan Aktay,"Maaşlarını biz veriyor, finansmanları biz sağlıyoruz, bize çalışmaları gerekirken dışarıda başka başka mihraklara çalışıyorlardı. Bizim adımıza yapmış oldukları bütün ARGE, veri, projelerin sırlarını başkalarıyla paylaşarak, bir tür sızıntı oluşturuyorlar. O sızıntı bizim her şeyimize sızmış." ifadelerini kullandı.

Aktay, bu kişilerin hiçbir zaman bu milletin menfaatine bir şey yapmadığını vurguladı.

"Bu ülkede yaşayanların sürekli ihanete maruz kalacağını bilmeliyiz"

Aktay, "Bir takım bilimsel haberler duyuyoruz fakat bir bakıyorsunuz bütün o gelişmelerde iki adım yol gidilmiyor. Sebebini 17-25 Aralık'ta gördük, bunu görmeyenler de 15 Temmuz'da gördü. Bu insanların aslında kimin emir ve görüşlerine hazır olduklarını o gün görmüş olduk. O günleri çok atlatmış olmayız. Çünkü bu memlekette ihanet ve saldırılar bitmez. Bu ülkede yaşamanın basit bir şey olmadığını bilmek gerekiyor. Bu ülkede yaşayan bilinçli insanların sürekli ihanete maruz kalacağını bilmemiz gerekiyor. Bu yüzden uyanık olmalıyız." şeklinde konuştu.

Aktay, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu gündemden uzak olmakla eleştirdi.

"Bir memleketin ana gündeminden bu kadar uzak kalabilmeyi nasıl başardın? Daha ne yaptığımızı, bu paketin ne getirdiğini bilmiyorsun." ifadelerini kullanan Aktay, 18 maddelik paketle amacın ülkenin daha istikrarlı bir ülke haline gelmesi olduğunu aktardı.

Aktay, bundan sonra ülkede her seçimin sonunda bir kaos ihtimali ortaya çıkmasın istediklerini belirterek, "Bu, seçim sonunda kaos dolayısıyla dış güçler ve bir takım iç vesayet odakları kendilerine yeni iktidar, yeni alanlar, kayıt dışı iktidar fırsatları bulamasın diye şimdiden aldığımız bir tedbirdir. Bu değişikliği neden Recep Tayyip Erdoğan yapıyor? Çünkü ondan başka hiç kimse böyle bir değişikliğe cesaret edemez."diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.