Bu haber kez okundu.

Aktay ve Çalapkulu, Karayolları Bölge Müdürüyle Görüştü
banner229

Diyarbakır Karayolları Bölge Müdürlüğünde gerçekleştirilen toplantıda il genelindeki karayolları yatırımları masaya yatırıldı.

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın Baş danışmanı Siirt Milletvekilimiz Prof. Dr. Yasin Aktay ve AK Parti İl Başkanı Fuat Özgür Çalapkulu ve Karayolları 9. Bölge Müdürü Şefik Solmaz başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda yol çalışmaları ele alındı.

2017 yatırım programına alınan Siirt-Batman Karayolunun tamamlanması hususunda çalışmaların hızlandırılması için Diyarbakır'da Karayolları Bölge Müdürü Şefik Solmaz’la görüşen Aktay ve Çalapkulu,yolun otoyol standardında sıcak asfaltla kaplanması için yaplacak çalışmalar konusunda görüş alışverişinde bulundular.

Konu ile ilgili Başbakan Binali Yıldırım ve ilgili Bakanlıklarla görüştüklerini beliren Aktay, yapılan görüşmelerden olumlu sonuç aldıklarını Siirt-Batman karayolu çalışmalarının yakın zamanda başlatılacağının müjdesini verdi.

Siirt-Batman Karayolu yapım çalışmalarının 2017 Yatırım Programına alındığını aktaran Aktay ,"Siirt-Batman yolu yapım çalışmalarının başlatılması yönünde daha önce Başbakanımız sayın Binali Yıldırım  ile görüştüklerini ve yapılan görüşmenin  olumlu geçtiğini ve bu konu ile ilgili yine Ulaştırma Bakanlığıyla yapılan görüşmelerden olumlu sonuç aldıklarını söyledi..

İlk etapta Siirt-Kurtalan karayolu önümüzdeki günlerde başlayacağını, 2'nci etapta da Siirt-Batman Karayolu çalışmaları başlayacak, çalışmaların ihaleleri yapıldı, tüm işlemler tamam, yakın zamanda çalışmalar başlayacak, Siirtimizin karayolu sorunu ortadan kalkacak" dedi.
 AK Parti Milletvekilimiz Prof.Dr. Yasin Aktay, ayrıca kentte yol çalışmalarının devam ettiğini belirterek, karayolları tarafından yapılacak olan Siirt-Batman, Siirt-Kurtalan ve Siirt-Eruh yolunun bir an önce bitirilmesi için bu yollara ağırlık verileceğini söyledi.
Yolların bir an önce vatandaşların hizmetine girmesi için çalışmaların arttırılması gerektiğini ifade eden Aktay, Ödenek çıkarılması için Ankara'da Bakanlık nezdinde yapılan görüşmeler sonucunda Siirt-Kurtalan ve Siirt- Batman yolunda çalışmaların yakında başlayacağını , Bu yolların tamamlanmasıyla birlikte Siirt’in çıkmaz sokaktan çıkacağını söyledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.