Bu haber kez okundu.

Aktay, Sancak ve Kuzu, ATO’nun İftarına Katıldı
banner229

AK Parti Siirt Milletvekili Yasin Aktay,AK Parti MKYK Üyesi Ethem Sancak,Siirt Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Güven Kuzu,  Ankara Ticaret Odası (ATO) tarafından 15 Temmuz ve terörle mücadele gazileri onuruna ATO Congresium’da düzenlenen iftar programına katıldılar.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, iftar programında yaptığı konuşmada, “Vatan, bayrak gibi sevgilerin tarihe mal olmuş, şiirlerde kalmış duygular olduğunu düşünürdük. Gençlerimiz kahramanlıkların Malazgirt’te, Çanakkale’de, Kurtuluş Savaşı’nda yaşanıp bittiğini düşünüyorlardı belki de. Fakat 15 Temmuz’da, vatan kelimesi ruhlarımızı kanatarak yeniden hayatımızın merkezine yerleşti. Yeni nesil artık, vatan için candan vazgeçmenin ne demek olduğunu çok iyi biliyor” dedi. 

Erdoğan, 15 Temmuz’da milletin, tek yürek ve tek bilek olarak hainlerin emellerini engellediğini hatırlatarak, “Gördük ki, bu topraklarda ne yiğit biter, ne şehadeti göze alan kahraman. Milletimizin aziz evlatları, dudaklarında tekbir, ellerinde bayraklarla, ölümü öldürerek koştular meydanlara. Allah o geceyi bir daha yaşatmasın bu millete. Vatan sevgisini, millet olma bilincini gençlerimizin kalbinden eksik etmesin” diye konuştu.
Şehit ve gazilerin Çanakkale ruhuyla vatanın ve milletin yüksek menfaatleri için savaştıklarını söyleyen Erdoğan, “Allah hepsinden, hepinizden razı olsun. Böyle yiğitler yetiştiren anaları Allah aziz eylesin” dedi.
-ERDOĞAN ATO’YU TEBRİK ETTİ-
Gaziler onuruna iftar programı düzenleyen ATO’yu tebrik eden Emine Erdoğan, şunları söyledi:
“Ankara Ticaret Odası Başkanı, Meclis Başkanı ve üyelerine tekrar teşekkür ediyorum. İş dünyasının sadece ekonomik alanda değil, ülke meselelerinde de inisiyatif aldığını net biçimde gösterdiler. Birliğimiz daim olsun! Örnek olsun! Bu ülkenin geleceği adına güzel meyveler versin.”
-BAKAN KAYA: GURUR DUYUYORUM-
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya da konuşmasında, 15 Temmuz’da ve terörle mücadelede canı pahasına vatanı savunan gazilere teşekkür etti. Kaya, gazilerin hiç düşünmeden mermilerin üzerine yürüdüklerini belirterek, “Görevlerinizi yerine getirirken asla tereddüt etmediniz. Ülkenize, bayrağınıza olan sadakatinizi hep kalbinizde taşıdınız” dedi.

Dünyada böyle başka bir milletin bulunmadığına işaret eden Bakan Kaya, “Ben böyle bir milletin evladı olmaktan dolayı çok büyük onur duyuyorum, gurur duyuyorum. Sizler, 15 Temmuz’da, Doğu ve Güneydoğu’da terörle mücadelede vatan ve millet uğruna gazaya çıktınız. Vatan, millet ve bayrak uğrunda verilen kutlu kavganın en ön saflarında yer aldınız. ‘Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır. Toprak, eğer uğrunda ölen varsa vatandır’ sözünü anlamlandıran sizlersiniz” diye konuştu.

Şehit yakını ve gazilere yönelik ekonomik ve sosyal destekleri hiçbir maliyet hesabı yapmadan sürdüreceklerini vurgulayan Kaya, şunları kaydetti:“Devlet ve millet olarak her zaman siz değerli şehit yakınlarımızın, gazi kardeşlerimizin yanında olmaya, her türlü desteği vermeye devam edeceğiz. Şehit yakınlarımız, vazife malulleri ve gazilerimiz için hükümet olarak bugüne kadar ne yapmamız gerekiyorsa, hiç tereddüt etmeden yerine getirdik ve yerine getirmeye de devam edeceğiz. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın.” 
-“EKONOMİK TERÖRE KARŞI TEYAKKUZDAYIZ”-
ATO Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran ise konuşmasında, ekonominin neferleri olarak, Türkiye’nin 2023 hedefleri, 2053 ve 2071 vizyonu için gece gündüz çalışmaya devam edeceklerini belirterek, “Şehitlerimizin, gazilerimizin kanlarıyla, canlarıyla korudukları bu aziz vatana, milletimize ve devletimize karşı sorumluluğumuzun bilincindeyiz. Onların emanetlerini, canımızdan aziz bilerek, milletimiz zenginleşsin, güçlensin diye durmadan, yorulmadan, yılmadan çalışacağız” dedi.
Terörün Türkiye ekonomisini de hedef aldığına dikkati çeken Baran, “Sayın Cumhurbaşkanımızın da sıkça ifade ettiği gibi Türkiye yeni bir istiklal mücadelesi içerisinde. Ülkemize yönelik terörist saldırıların yanında, ekonomik terörle de karşı karşıyayız. Biz, ekonomik cephede her zaman teyakkuzda olduk, olmaya da devam edeceğiz” diye konuştu.

Yüksek faiz ve döviz spekülasyonu ile Türkiye’nin ekonomik istikrarına darbe vurulmasının amaçlandığını belirten Baran, şöyle devam etti:“Allaha şükür, terörün iki türlüsü de amacına ulaşamadı. Şehit ve gazilerimiz sayesinde, bu aziz vatan, nasıl dimdik ayaktaysa, ekonomimiz de, ekonomik terörün gazileri sayesinde dimdik ayakta. Güçlü hükümet iradesiyle güven ve istikrar ortamı devam ediyor.”
Baran, ekonomik terörün gazilerine destek olmak için Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin öncülüğünde esnafa ve tüccara düşük faizli kredi sağladıklarını hatırlattı. Ekonomik terörün hedef aldığı toplumsal huzuru korumak için iş ve aşın çok önemli olduğunu söyleyen Baran, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başlattığı istihdam seferberliğine katkıda bulunmak için ellerinden gelen çabayı gösterdiklerini, devletin sağladığı desteklerden yararlanan özel sektörün 1,5 milyon artı istihdam hedefini yakaladığını bildirdi.
-“VATAN SİZE MİNNETTARDIR”
Kahraman şehit ve gaziler sayesinde 15 Temmuz gecesi Türkiye’nin uçurumun eşiğinden döndüğünü vurgulayan Baran, “Vatan size minnettardır. Çünkü sizler, 15 Temmuz gecesi ‘Ya şehit olurum ya gazi’ diyerek bedeninizi hainlerin tanklarına, tüfeklerine siper ettiniz. 80’li yıllardan bu yana, canınızı ortaya koyarak, bölücü terörle mücadele edip, ülkemizin geleceğini var ettiniz” dedi. Türk milletinin şehitlik ve gaziliği en kutsal makam saydığını anlatan Baran, şunları söyledi:
 
“Bu topraklar, 1071’de şehit ve gazilerimiz sayesinde bize vatan oldu. İstanbul’un fethinde, Çanakkale’de, Kurtuluş Savaşı’nda yedi düveli, iman dolu göğsünü siper ederek dize getirenler, şehit ve gazilerimizdir. Bu topraklarda terör örgütlerine geçit vermemek için canlarını hiçe sayanlar da şehit ve gazilerimizdi. Çanakkale’yi geçilmez yapan ruh, 15 Temmuz ruhuyla aynıdır.”
Asitane İlahi Topluluğu ve Solist Kemal Karaöz’ün Türk Tasavvuf Musikisi Konseri ile başlayan iftar programı Hacı Bayram-ı Veli Camii emekli imamı Abdülkadir Şehitoğlu’nun Kur’an-ı Kerim tilaveti ile devam etti. Akşam ezanını ise, 15 Temmuz gecesi cami hoparlöründen darbeci askerlere kışlalarına dönmeleri çağrısında bulunan İstanbul Şehzadebaşı Camii Müezzini Oğuzhan Bahtiyaroğlu okudu. İftar yemeğinin ardından Tiyatro Sanatçısı Ahmet Yenilmez, senaryosunu kendisinin yazdığı ve sahneye koyduğu “Kınalı Kuzular” isimli oyundan bir bölüm sahneledi.
İftar programı kapsamında, Anadolu Ajansı’nın fotoğraflarından oluşan “15 Temmuz ve Terörle Mücadele Sergisi” de açıldı. 
-2.500 DAVETLİ KATILDI-
ATO’nun 15 Temmuz ve terörle mücadele gazileri onuruna düzenlediği iftar yemeğine 2 bin 500 kişi katıldı. İftar yemeği sırasında Cumhurbaşkanı’nın eşi Emine Erdoğan’ın yanına 15 Temmuz gazileri ve yakınları oturdu. ATO’nun “Gaziler İftar Programı”na Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü,TBMM İdare Amiri Erdoğan Özegen, TBMM Adalet Komisyonu Başkanı ve Ankara Milletvekili Ahmet İyimaya, Ankara milletvekilleri Nevzat Ceylan ve Emrullah İşler, AK Parti Siirt Milletvekili Yasin Aktay, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, AK Parti MKYK Üyesi Ethem Sancak, İngiltere, Polonya, Fas, Ürdün ve Birleşik Arap Emirlikleri’nin de aralarında bulunduğu çok sayıda ülkenin büyükelçileri, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, ASO Başkanı Nurettin Özdebir, Siirt Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Güven Kuzu, TESK Başkanı Bendevi Palandöken, sivil toplum kuruluşlarının başkanları, bürokratlar, ATO Meclis ve Komite Üyeleri ile ATO çalışanları katıldı. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.