Bu haber kez okundu.

Aktay, Sancak, Ören ve Çalapkulu Havaalanında İncelemelerde Bulundu
banner229

Siirt Havalimanının yeniden trafiğe açılmasına yönelik yapılan çalışmalar Devlet Hava Meydanları Genel Müdürlüğü ve Siirt İl Özel İdaresi koordinesinde çalışmalar devam ediyor.

AK Parti Genel Başkan Danışmanı ve Siirt Milletvekili Prof. Dr. Yasin Aktay, MKYK Üyesi Ethem Sancak, Milletvekili Adayı Osman Ören, İl Başkanı Fuat Özgür Çalapkulu ve Kurtalan Belediye başkanı Nevzat Karaatay, Şirvan Belediye Başkanı Necat Cellek,Tillo Belediye Başkanı İdham Aydın ile birlikte Siirt Havalimanında devam eden yenileme çalışılmaları hakkında İl Özel İdare Genel Sekreteri Hıfzullah Canpolat ve Siirt Havalimanı Müdürü Necati Algül'den bilgi aldılar.

Daha önce Haziran ayında açılması planlanan Havaalanın yoğun yağışlardan dolayı ve araya Ramazan ayının girmesi nedeniyle Havaalanın Temmuz ayında açılması bekleniyor.

AK Parti Genel Başkan Danışmanı, Siirt Milletvekili Prof. Dr. Yasin Aktay, havalimanını bir an önce açmak ve seferlere başlamak adına gerekli çalışmaların hızla devam ettiğini söyledi.

Aktay, Siirt Havalimanı'nın geçmişte ILS'i olmayan ve dolayısıyla orta ve büyük gövdeli uçakların inemediği bir havalimanı olduğunu ifade ederek, "Havaalanını Uluslararası kurallara uygun hale getirmek için, gece gündüz çalıştıklarını, inşallah kalıcı olarak havaalanımız, ülkemizde bulunan diğer havaalanları gibi yeni bir altyapıya kavuşacak ve bundan sonra havaalanımızın bir daha uçaklara kapatılması gibi bir durum söz konusu olmayacak."

Daha önce Haziran ayında açılması planlanan havaalanın yoğun yağışlar yüzünden Temmuz ayında açılması planlandığını belirten Aktay, Siirt havalimanı pisti tamamen yenilenmiş resa sahaları, stopway sahaları büyütülmüş, geliştirilmiş bir şekilde uçakların rahatlıkla inebileciğini ifade etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ali 6 yıl önce

her seçimden önce hava limanını kapat sonra seçim zamanı aç, bizlerde hizmet gördük diye sevinelim...