Bu haber kez okundu.

Aktay:
banner229
AK Parti Siirt Milletvekili Yasin Aktay, "Rusya, DAEŞ bahanesiyle Esed'ın meşru muhaliflerini yok etmeye çalışıyor" dedi.
Aktay, AK Parti İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında Rusya'nın, hava sahasındaki hareketlerine karşı Türkiye'nin de kendi egemenlik hukukunu ve hakkını bir şekilde dünyaya duyurmak zorunda olduğunu söyledi.
Rusya'nın, Türkiye sınırında çok farklı bir ajandaya sahip olduğunu ve coğrafyayı şekillendirmeye çalıştığını, DAEŞ bahanesiyle Suriye'ye geldiğini ancak DAEŞ'e hiç dokunmadığını belirten Aktay, şöyle konuştu: "DAEŞ'in rafinesi, binaları ve ordusuna hiç dokunmuyor. DAEŞ'in etkili olduğu Musul'a ve Rakka'ya ve diğer alanlara bulaşma, gel Türkiye sınırının sıfır kilometresindeki Bayırbucak Türkmenlerine saldır. Bayırbucak Türkmenleri, DAEŞ değildir. Orda bir tane DAEŞ mensubu yoktur.
Aralarında oradakiler rejim muhalifi ve tüm dünyanın Suriye halkının meşru temsilcisi olarak tanımış olduğu Özgür Suriye Ordusu gidip onlarla mücadele ediyor."
- "Suriye'de en barış yanlısı politika izleyen Türkiye'dir"
"Rusya, DAEŞ bahanesiyle Esed'ın meşru muhaliflerini yok etmeye çalışıyor" diyen Aktay, sözlerini şöyle sürdürdü: "Suriye'de en barış yanlısı politika izleyen Türkiye'dir. Hiçbir şekilde bulaşmamaya çalışan daha şimdiye kadar burnumuzu Suriye sınırına doğru değiliz. Üstelik tezkereyi böyle bir olasılığa çıkarmamıza rağmen karışmıyoruz.
Ama kendi burnumuzun dibinde hiç müdahil olmadığımız bir coğrafyaya Fransa, İngiltere, Rusya İran, Lübnan Hizbullah ve Çin geliyor. Biz bir şey yaptığımızda hemen 'Bizim ne işimiz var Suriye'de' söylenmeye başlanıyor. Biz zaten kendimiz gitmiyoruz Suriye'ye ve çok fazla bulaşmamaya çalışıyoruz."
- "Türkiye bu iç karışıklığın faturasını doğrudan ödüyor"
Milletvekili Aktay, Suriye'den Türkiye'ye 2 milyon 200 bin mülteci Suriye'deki karşılıktan dolayı geldiğini ifade etti. Aktay, "Sorunun çözümü için en fazla hak sahibi olan ülke Türkiye'dir. Çünkü Türkiye bu iç karışıklığın faturasını doğrudan ödüyor. Suriye'de her bir bomba patladığında en az 100 kişi geliyor. 2 milyon insanı telaffuz etmek kolay ama bu Türkiye'ni bunu hazmetmesi kapasitesi Türkiye'nin ne kadar güçlü olduğunu gösteriyor" dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.