Bu haber kez okundu.

Aktay “Evlilikte Nasıl Mutlu Olunur“ Konferansına Katıldı
banner229
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay, "Kadının aynı anda annelik yaparken sosyal kariyerinden de geri durmamasını sağlayacak, ikisini beraber yürütebilecek çok daha yapısal tedbirler almamız gerekiyor" dedi.
   Aktay, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından Siirt Üniversitesi Konferans Salonunda "Evlilikte Nasıl Mutlu Olunur" adlı konferansta yaptığı konuşmada, 12 yıllık AK Parti iktidarı ile Türkiye'nin çok hızlı bir değişimin içinden geçtiğini belirtti.
   Dünyanın 27'nci büyük ekonomisinden 16'ncı sıraya yükselen Türkiye'nin 800 milyar dolarlık bir büyüme elde ettiğini ve ekonomik büyümenin yanı sıra kırsaldan, kentleşmeye doğru yol aldığını dile getiren Aktay, "65 yıl içerisinde Türkiye nüfusunun yüzde 55'i kentleşti. Dünyanın neresine bakarsanız, çok büyük bir değişimdir. Avrupa sanayileşme döneminde kendi nüfusunu kentleştirirken, biraz daha uzun bir zamana yaydı bu süreci. Oysa Türkiye 65 yıl içerisinde bu kadar büyük bir nüfusu kentleştirdi" diye konuştu. Kentleşmenin sonucunun aile üzerinde görüldüğünü ifade eden Aktay, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Ailemizin yapısı, din anlayışımız, devlet anlayışımız, parayla olan ilişkimiz, şehir anlayışımız ve komşuluk ilişkimiz değişti.
   Eskiden biraz daha geniş bir ailemiz vardı. Ailemiz, ekonominin merkeziydi ve aynı zamanda aile nüfusunun o kadar çok olması, o ailenin güçlü olmasının bir işaretiydi. Şimdi aile nüfusunun çok olması aşağı yukarı biraz zayıflığın işaretidir. Çok çocuk, aynı zamanda çok külfet demektir.
   Kırsal toplumda yaşayan insanlar için çok çocuk biraz daha güç demekti. Oysa kent ailesinde daha çok çocuk daha çok külfet, yük ve daha çok ekonomik zorluk demektir." Kariyer ve annelik Ülke nüfusunun gittikçe yaşlandığını ve genç nüfusa ihtiyaç duyulduğuna vurgulayan Aktay, şu ifadelere yer verdi: "Bunu telafi edebilmek için başvuracağımız araçlar yeterli olmuyor. O yüzden çok fazla tedbir almak gerekiyor. Bu işin bedelini biraz daha fazla ödememiz gerekiyor. Kadının aynı anda annelik yaparken sosyal kariyerinden de geri durmamasını sağlayacak ve ikisini beraber yürütebilecek çok daha yapısal tedbirler almamız gerekiyor.
Konferansa, Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, AK Parti Siirt Milletvekili Osman Ören, kurum müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.