Bu haber kez okundu.

Aktay, Basın Mensuplarıyla Bir Araya Geldi
banner229
Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Siirt milletvekili Yasin Aktay, il teşkilatı tarafından düzenlenen toplantıyla basın mensuplarıyla bir araya geldi.
AK Parti Siirt İl Başkanı Fuat Özgür Çalapkulu ve parti yönetiminin katılımıyla Algida kafede düzenlenen toplantıda konuşan Siirt milletvekili Yasin Aktay, hükümetin Ortadoğu politikasını değerlendirdi.
Türkiye'nin savunma sanayisinde 10 yıl öncesine kadar dışa bağımlı bir ülke olmadığını aktaran Aktay, son dönemde kararlı adımlar sayesinde yüzde yüz yerli ürünlerin kullanımıyla artık tüm silahları yapacak güce ulaştığını, Türkiye’nin, bugün tüm meselelerde söyleyecek bir sözü olan küresel bir aktör haline geldiğini ifade etti.
Türkiye'nin insani değerler odaklı bir siyasi anlayışı içinde olduğunu da ifade eden Aktay, bu siyaset sayesinde Türkiye geçmişten çok daha güçlü bir ülke haline geldiğini, 10 yıl öncesine nazaran bugün devrim niteliğinde çok daha ucuza getirecek şekilde savunma sanayisini güçlendirdiğini dile getirdi.
Aktay, sadece savunma sanayisine değil, diğer tüm alanlarda büyük hizmetler yapıldığını anlatarak, bugün eğitime aktarılan bütçenin savunma sanayisine aktarılan bütçesinin önüne geçtiğini söyledi.
İlimizde yürütmeyi planladığı projeler hakkında bilgi veren Prof. Dr. Aktay bu projelerin büyük projeler olduklarını ve Siirt’in işsizlerin iş aradıkları kent konumundan işverenlerin işçi aradıkları bir kent konumuna getireceğini söyledi.
İpek halı projesinin çalışmalarının sürdüğünü belirten Prof. Dr. Aktay “Bu proje ile ilgili çalışmalar devam ediyor. İlk bir yıl içerisinde kadın erkek karışık en az 1500 kişiye istihdam sağlayacak bir projedir. Bunda bir sorun yok. Güneş tarlaları ve güneş panelleri üretim projesi ise adeta iğneyle kuyu kazar gibi gerçekleşecek bir projedir. Tutarı 5.7 milyar dolar olan dev bir proje. Siirt Batman, Mardin, Diyarbakır ve Batman illerini kapsıyor. Ancak güneş panelleri ve beyinlerinin üretimi Siirt’te kurulacak bir fabrikada yapılacak. Sayın cumhurbaşkanımızın himayesinde bu proje devam ediyor.
Mevzuatımızda enerjinin satın alınması için on yıllık bir garanti veriliyor. Firma ise 20 yıllık bir garanti istiyor. Hükümetimizle İsviçre hükümeti arasında imzalanacak bir antlaşmayla bu sorunu çözebileceğimize inanıyorum.
Bu konuyu ısrarla takip ediyorum. Pervari’de yapılacak baraj konusunda takip ediyorum. Bu barajın yapımı ile ilgili sorunu çözdüğümüzde aynı zamanda yapımları durmuş olan diğer barajları da tetikleyecektir.” Dedi.
Siirt’in her sorununu takip ettiğini belirten Prof. Dr. Aktay Pervari’de, Siirt Üniversitesi Meslek Yüksek Okuluna bağlı bir arıcılık ile okul öncesi eğitim bölümlerinin açılacağı müjdesini verdi.
Prof. Dr. Aktay bir soru üzerine üniversitenin gelişmesi konusunda katkılarının bulunduğunu belirterek bir tıp fakültesinin de kurulması için çaba harcayacağını sözlerine ekledi.
AK Parti İl Başkanı Özgür Çalapkulu yanı sıra; Merkez İlçe Başkanı Öner Geyik, Kadın Kolları Başkanı Nurten Temiz, Gençlik Kolları Başkanı Murat Özekinci ve İl Başkan Yardımcısı ve Medya Tanıtım Başkanı Mutlu Özer ile bazı partililerin katıldıkları bilgilendirme toplantısının bitiminde Basın mensuplarına teşekkür eden Aktay, kendilerini uğurlarken de, Siirt toplumunu ilgilendiren her konuyla yakından ilgilenmeyi görev telakki edeceğini ifade etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.