Bu haber kez okundu.

Aktaş Köyünde 10’uncu Yangın
banner229

Siirt'in Aktaş köyünde son günlerde peş peşe 10. yangın meydana geldi. Köyde fıstık bahçeleri ve buğday tarlasında çıkan yangında 70 dönüm arazi yandı.
Başur mesire yeri ile Aktaş köyü arasında henüz nedeni bilinmeyen bir sebeple çıkan anız yangını rüzgarın da etkisiyle köydeki fıstık bahçeleri ve buğday tarlalarına hızla yayıldı.
Siirt Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ile Çevre ve Orman Müdürlüğü ekiplerinin 4 saat süren çalışmaları sonucu yangın kontrol altına alınabildi.
Yangında fıstık bahçeleri ve buğday tarlaları yanarken yangının köydeki evlere sıçramaması için önlem alındı.
Siirt Belediyesi İtfaiye Müdürü Misbah Yılmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, itfaiye araçlarının giremediği yangını güçlükle 4 saatte kontrol altına alındığını söyledi.
Piknik yapan vatandaşların yaktığı mangal ateşini söndürmeleri gerektiğini belirten Yılmaz, ayrıca yere yanan izmaritlerin atılmaması gerektiğini kaydetti.
Aktaş köyü muhtarı Mehmet Can Kezer ise Haziran ayından beri köyde onuncu yangının meydana geldiğini söyledi.
- Köy halkının başı yangınlarla belada
Köyün Siirt Kurtalan yolu güzergahında olduğu için yangınlarının birçok sebebinin olabileceğini ifade eden Kezer, "Piknikte söndürülmeyen mangallar, sigara izmaritlerinin bilinçsizce atılması yangınlarının çıkış sebebi olabilir.

Bizim bunlarla başımız belada. Sürekli yangınlarla mücadele ediyoruz. Köy muhtarı olarak devletimizin kurumlarını rahatsız etmek istemiyoruz o yüzden vatandaşlarımızın biraz daha duyarlı olmasını istiyorum.” diye konuştu.
Kezer, hummalı çalışmalarından dolayı Siirt Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekiplerine teşekkür etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.