Bu haber kez okundu.

Aktay ve Hamidi'nin Girişimleriyle Siirt-Batman Karayolu Çözüme Kavuşuyor
banner229

Siirt Milletvekili Prof. Dr. Yasin Aktay ile Batman Milletvekili Ataullah Hamidi bir araya gelerek, iki ilin ortak sorunu olan Siirt-Batman Karayolu ile ilgili son gelişmeleri ve yapılan çalışmaları ele aldı.

Birlikte Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan ve Karayolları Genel Müdürü İsmail Kartal ile görüşen ikili, uzun zamandır gündemden düşmeyen bu yolun en kısa zamanda tamamlanması konusunda gereken işlemlerin yürütülmekte olduğunun bilgisini teyit ettiler.

Meclis’te bir araya gelen Aktay ve Hamidi, yaptıkları girişimleri değerlendirerek, trafik güvenliği açısından önem arz eden bu yolun tamamlanması amacıyla Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan ve diğer yetkililer nezdinde girişimlerine hız verecek.

Siirt-Batman bölünmüş yolunun tamamlanması için Siirt Heyeti ile birlikte geçen hafta bir takım görüşmeler yaptığını belirten Siirt Milletvekili Prof. Dr. Yasin Aktay, "Geçen hafta Siirt Valimiz Sayın Ali Fuat Atik, Ak Parti MKYK Üyesi Sayın Ethem Sancak, Siirt Belediye Başkanı Sayın Ceyhun Dilşad Taşkın, Siirt Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Güven Kuzu, İl Başkanımız Sayın Fuat Özgür Çalapkulu ve İl Genel Sekreterimiz Hıfzullah Canpolat ile birlikte Ulaştırma Bakanımız Sayın Ahmet Arslan ve Kalkınma Bakanımız Sayın Lütfi Elvan’la yaptığımız görüşmeler neticesinde 2017 yatırım programına alınan Siirt-Batman Karayolunun tamamlanması hususunda çalışmaların hızlandırılması için yetkililere talimat verildi. Bu yol otoyol standardında sıcak asfaltla kaplanacaktır" dedi.

Siirt-Batman karayolunun Siirt’in ekonomisini doğrudan etkilediğini kaydeden Aktay, şöyle konuştu: "Özellikle Siirt’imizin Anadolu’ya açılan bir kapı olması açısından Siirt-Batman karayolu hayati öneme sahiptir. Uzun zamandır tamamlanması bizleri olduğu kadar, vatandaşlarımızı da üzüyor.

Bölünmüş yol çalışmalarının tamamlanmasıyla Siirt-Batman arasındaki ticaret güçlenecek, trafik güvenliği sağlanacak, yaşanan trafik kazaları önlenecektir. Bu yüzden bu yolun hizmete açılmasını halkımızla bekliyoruz."

Batman Milletvekili Ataullah Hamidi yaptığı açıklamada, "Vatandaşlarımıza eziyet veren bu yolun bir an önce bitirilmesini bekliyoruz. Bunun için Siirt Milletvekilimiz Sayın Yasin Aktay’la bir araya gelerek Bakanlıklar nezdinden yaptığımız temasları değerlendirdik. İnşallah Batman ve Siirt halkımıza konforlu bir yola kavuşturacağız." dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.