Bu haber kez okundu.

AKILCI İLAÇ KULLANIMI EĞİTİMİ VERİLDİ
banner229
Dünya Sağlık Örgütü’nün tanımlamasına göre akılcı ilaç kullanımı; ‘Kişilerin klinik bulgularına ve bireysel özelliklerine göre uygun ilacı uygun süre ve dozda, en düşük fiyata ve kolayca sağlayabilmeleridir. ’
Halk Sağlığı müdürlüğü Bulaşıcı Olmayan Hast.Prog.ve Kanser Şube doktoru Dr.Fatma ODUNCU tarafından akılcı ilaç kullanımı konusunda ÇATOM’da eğitim verildi.
BİLİNÇSİZ ANTİBİYOTİK KULLANIMINA DİKKAT
Dr.Fatma ODUNCU, ilk olarak antibiyotik kullanımına dikkat çekerek, gribal enfeksiyonlarda antibiyotik kullanımının gerekmediğini ve riskler barındırdığını söyledi. Antibiyotik ilaçların gelişi güzel kullanılmaması gerektiğine vurgu yapan Dr.Fatma ODUNCU, bu konuda farkındalık oluşturulması gerektiğini sözlerine ekledi.
Bir başka konu olarak kullanılan ilaçların boş kutularının çöplere atılmaması gerektiğini söyleyen Oduncu, ilaçların kullanımı bittikten sonra boş kutuların eczaneye tekrar teslim edilmesi gerektiği bilgisini paylaştı ve bu konuda duyarlı olunması gerektiğini bildirdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.