Bu haber kez okundu.

Bakan Arslan: Tarifeli Uçak Seferlerinin Haziran Ayında Başlanacağını Müjdeledi
banner229

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, "Biz bu coğrafyada mozaiğiz diyorsak bu bizim zenginliğimizdir, bu Siirt'te de böyle Kars'ta da böyle. Siirt'te dört dillilik var Kars'ta beş dillilik var. Onu da söyleyeyim." dedi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, AK Parti Siirt İl Başkanlığını ziyaret ederek partililerle bir araya geldi.

Siirt Milletvekili Yasin Aktay, İl Başkanı Fuat Özgür Çalapkulu ve partililer tarafından karşılanan Bakan Aslan, toplantı salonunda partililere hitap etti.

Bakan Arslan, çok dilliliğin Türkiye'de zenginlik olduğunu ifade ederek, "Biz bu coğrafyada mozaiğiz diyorsak bu bizim zenginliğimizdir, bu Siirt'te de böyle Kars'ta da böyle. Siirt'te dört dillilik var Kars'ta beş dillilik var. Onu da söyleyeyim. Ama bin yıldır 1064'te Sultan Alparslan'ın Ani'den Kars'tan Anadolu coğrafyasına girdiği günden bugüne Malazgirt de dahil bu bizim hep zenginliğimiz olmuş.

İşte bin yıldır bu coğrafyada bu zenginliği birbirine düşüremeyenler bu çok dillilikten kaynaklı bizi bir birlerimize düşüremeyenler bunun üzerinden bize vurmaya, bunun üzerinden bizi zayıf düşürmeye, bunun üzerinden Türkiye'yi istedikleri gibi yönetmeye çalıştıkları gibi gündeme getiriyoruz. ve tekrar tekrar diyoruz ki bu bizim ayrışma sebebimiz değil. Bu bizim zenginlik sebebimizdir. Eğer bir binayı yapıyorsanız demir de lazım çimento da, kum da su da lazım. Onun için bunların hepsi bizim zenginliğimiz. ve o dış güçlere diyoruz ki; aman ha sakın ha bizim zenginliğimiz üzerinden bizi vurmaya çalışmayın.

15 Temmuz'da bunu yapmaya kalktılar, 15 Temmuz'da bunu yapmaya çalıştılar. Bizim zenginliğimiz üzerinden bizi vurmaya çalıştılar. Kimi kullanarak, önce içimizdeki hainleri kullanarak, önce içimizde maşa olmaya müsait hainleri kullanarak bizi 15 Temmuz'da vurmaya kalktılar. Ama bir şeyi unutmuşlardı. Onlar zannetmişlerdi ki millet olma şuuruyla meydanlara çıkma 100 sene öncesinde kaldı. Onlar öyle zannediyorlardı. Millet olma şuuruyla meydanlara indi ve unlara derslerini verdi" ifade etti.

Tarifeli Uçak Seferlerinin Haziran Ayında Başlanacağını Müjdeledi

Siirt havalimanının daha önce aletli uçuş sistemine sahip olmadığını hatırlatan Bakan Arslan şunları söyledi: ”Vali Milletvekili ve diğer arkadaşlarımızla valilikte yapacağımız toplantıda ilin ihtiyaçlarını yaptıklarımı ve yapacaklarımızı değerlendirdik. Ancak bu toplantıdan önce havalimanında incelemelerde bulunduk. Bilindiği üzere geçmişte Siirt havalimanı aletli iniş sistemine sahip olmayan bir hava limanıydı. Dolayısıyla orta ve büyük gövdeli uçaklar iniş yapamıyordu.

Küçük gövdeli uçaklar inebiliyordu. Dolayısıyla Türk Hava yolları ve özel hava yollarının ellerinde küçük gövdeli uçaklar olmayınca havalimanı kapanmak durumunda kaldı. Bir an önce açmak ve seferlere başlamak adına çalışmalara başladık.

Bu gün memnuniyetle ifade edelim ki ne yaptığımızı biliyoruz. Malumunuz bulunduğumuz pist, 2 bin metre uzunluğunda 30 metre genişliğinde. Pistten yana bir sorunumuz yok. Uçaklar inip kalkabiliyor. Ancak pistin her iki tarafında Sayın Valimizin gayretleri ile il özel idare engebeli araziyi düzeltti.” 

Aletli iniş sisteminin satın alındığını belirten Bakan Arslan meydanda kalan işlerin de ihale edildiğini ve yüklenici firmanın yakın bir zamanda işe başlayacağını belirtti.

Bu çalışmaların Haziran ayında tamamlanacağını belirten Bakan Arslan şöyle dedi “Haziran ayında bu çalışmaların tamamlanacak. Tamamlanması ile birlikte tarifeli uçak seferleri de başlayacaktır.

Siirtliler uçuşa hazırdırlar.” Bakan Arslan, “Kurtalan'daki demiryolunun Siirt'e kadar uzatılmasıyla ilgili Demiryolları Genel Müdürlüğünün etüd proje ihale süreçlerini başlattığını, Mali teklifler de alındığını ve bu ay içerisinde bitirip Mart ayında sözleşmesinin imzalanacağını ifade etti.

Bakan Ahmet Arslan; “ Siirt- Pervari yolunun 90 km olduğunu bu yıl 46’km’lik bölümünün iki ayrı yol alternatifi üzerinde yapılan çalışmaların nihai aşamaya geldiğini, bu yıl ihalesi yapılan 46’km’lik yolun 10 metre genişliğinde sıcak asfalt olarak yapılacağını ve geriye kalan 44’km’lik yolun bu sene içerisinde ihalesinin yapılacağını belirtti.

Bakan Arslan, Siirt-Kurtalan yolunun yer teslimi yapıldığını yakında yolda çalışmaların başalayacağını, Kurtalan- Batman yolunun sıcak asfalt yaılacağının müjdesini verdi.

Konuşmaların ardından AK Parti Siirt Milletvekili Aktay ve AK Parti İl Başkanı Çalapkulu tarafından Bakan Arslan'a isminin işlendiği Siirt tiftiğini hediye etti.

Bakan Arslan temaslarının ardından Siirt'ten ayrıldı 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
salih 6 yıl önce

keske başbaanlık yada daha açıkçası REİS bazı vekillerin televizyonlara çıkışını yasaklasa onlara o zamanı memleketlerinin kanayan sorunlarına ayırmalarını istese mesela siirt batman yolu mesela siirt eruh yolu mesela siirt pervari yolu tabikide en önemlisi HAVAALANI ama mübarek şu tv senin bu tv benim sanki maratondalar