Bu haber kez okundu.

AK Parti Siirt Milletvekili Aktay, “Türkiye Her Zamankinden Daha Güçlü Bir Şekilde Ayakta Duruyor“
banner229
AK Parti Siirt Milletvekili Yasin Aktay, "Misafirlerimiz, soflarımızı bereketlendiriyor diye düşünüyoruz ve emin olun bu kadar göçmen nüfusa ve onların taşıyabileceği nice soruna rağmen Türkiye her zamankinden daha güçlü bir şekilde ayakta duruyor" dedi.
 Aktay, başkent Washington'a yaklaşık yarım saatlik mesafedeki Amerika'nın en büyük camisi Diyanet Merkezi'nde, ülkenin önde gelen Müslüman organizasyonlarının başkanlarının yanı sıra yaklaşık 500 Amerikalı Müslümanın katıldığı programda konuştu.
 Türkiye'de yaşayan Suriyelileri mülteci olarak görmediklerini ve Suriyelilerin Türkiyehalkının misafirleri olduğunu belirten Aktay, "Türkiye, kendi yağıyla kavrulamaya çalışan bir ülkedir. Son sayımlarla 2,7 milyona kadar ulaşmış olan Suriyelileri misafir ediyor olmak dolayısıyla Türkiye, dünyada herkesin hayranlığını kazanmış durumdadır" dedi.
 Aktay, Suriye'de iç savaş başladıktan sonra Türkiye'ye gelen Suriyelilerin sayısının 100 binler civarında olacağını tahmin ettiklerini fakat rakamın 2,7 milyona ulaştığını ifade ederek şunları söyledi: "Avrupa ülkelerinde 10 bin kişilik bir göçmen akışı, bütün sistemi kilitlemekle kalmıyor bizzat halklar büyük bir hoşnutsuzluk ifade etmeye başlıyor. Oysa Türkiye'de zaten başta Cumhurbaşkanı Recep tayyip erdoğan'ın ortaya koyduğu cesur ve insani yaklaşım sayesinde hem hükümet bu yükü üstlendi hem de halkta da en ufak bir hoşnutsuzluk yok.
Bu hem Türkiye hükümetiyle hem de Türkiye halkıyla gurur duymamızı gerektiren bir durum. Misafirlerimiz, soflarımızı bereketlendiriyor diye düşünüyoruz ve emin olun bu kadar göçmen nüfusa ve onların taşıyabileceği nice soruna rağmen Türkiye her zamankinden daha güçlü bir şekilde ayakta duruyor."
AK Parti iktidarının 14 yılda ekonomik, sosyal, kültürel kalkınma gibi konularda neler yaptığını da anlatan Aktay, AK Parti'nin tam da bu başarıları sayesinde Türkiye tarihinde müstesna bir başarıya imza attığını ve arka arkaya dört dönem tek başına ve oylarını artırarak iktidara geldiğini bildirdi.
Aktay, "AK Parti'nin gördüğü teveccühün en önemli sebebi, kendi seçmenine karşı sadakat içinde olması, onlara vadettiklerini gerçekleştirmesidir" dedi.
"Türkiye, bizim için bir umuttur"
ABD Müslüman Organizasyonları Konseyi (USCMO) Genel Sekreteri Usame Cemal de yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Müslüman ümmetinin medarıiftiharı olduğunu vurgulayarak "Türkiye, şu anda Müslüman ülkeler arasında onuruyla ayakta duran tek ülkedir" diye konuştu.
Cemal, Türkiye'nin Suriye halkına gösterdiği misafirperverlikten dolayı bütün Müslüman ümmetin kalbini fethettiğine işaret ederek "Türkiye, bizim için bir umuttur" ifadesini kullandı.
Suriye İçin Umut Organizasyonu Başkan Yardımcısı Mazen Rachid ise "Türkiye'ye göstermiş olduğu kardeşlikten dolayı minnettarız" değerlendirmesini yaptı.
Suriye halkının Türkiye'ye kan bağından öte bir şekilde bağlandığını vurgulayan Rachid, "Türkiye'nin bizim insanlarımıza göstermiş olduğu ilgi gelecek nesillerimiz tarafından da hatırlanacaktır" dedi.

Anahtar Kelimeler:
SiirtYasin AktayAmerika
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.