Bu haber kez okundu.

AK Parti Siirt Milletvekili Aktay: “Silahla, Şiddetle Türkiye'de Demokratikleşme Yolunda Bir Arpa Boyu Yol Dahi Yürünmez
banner229
AK Parti Siirt Milletvekili seçilen Yasin Aktay, AK Parti Siirt İl Başkanı Fuat Özgür Çalapkulu, Milletvekili Adayları Fevzi Sevgili, Lokman Özcan ve yöneticileriyle birlikte Pervari, Kurtalan ve Baykan ilçesine 1 Kasım seçimleri için teşekkür ziyaretinde bulundular.
Pervari İlçe parti binası önünde toplanan vatandaşlara hitap eden Aktay, devletin terör örgütüne silahları bırakmaları için fırsat verdiğini ancak örgütün farklı şekilde algıladığını bildirdi. Onların özerklik ve özgürleşme söylemlerinin kandırmaca olduğunu ifade eden Aktay, şöyle konuştu: "Bunlar 'demokratik özerklik' diyor diğer taraftan halkın üzerinde zorla baskı kuruyor. Eğer dava gerçekten demokratik özerklikse her şeyden önce bu halkın özerkliği, özgürlüğü olması lazım. Senin yaptığın şey sadece kendi özgürlüğünü yapıyorsun ama geriye kalan insanlara esaret düşüyor. " dedi.
AK Parti Siirt Milletvekili seçilen Yasin Aktay, Kurtalan ve Baykan ilçelerindeki temasları sırasında yaptığı konuşmada, sözlerinde barış kelimesini düşürmeyenlerin kurdukları pusularla masum insanları katlettiğini söyledi. Aktaş, şunları kaydetti: "Silahla, şiddetle Türkiye'de demokratikleşme yolunda bir arpa boyu yol dahi yürünmez, yürünmemiştir.
Geçmişte bir zulüm vardı, Bizde kabul ediyoruz zaten hep kabul ettik. Bu rejim bizden önce bu rejim kendi halkına zulmediyordu ama zulm ederken, Kürt'ü de Türkü'de ayırt etmiyordu. Elhamdülillah bugün hiç kimse ne dilinden dolayı, ne dininden dolayı, ne cinsinden, ırkından dolayı asla ayrımcılığa muhatap değil, asla ezilmiyor."


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.