Bu haber kez okundu.

AK Parti Siirt Merkez İlçe Başkanı Mali Müşavir Öner Geyik, Defterdar ve Vergi Dairesi Müdürünü Ziyaret Etti
banner229
AK Parti Siirt Merkez ilçe Başkanı Mali Müşavir Öner Geyik, Defterdar Meral Dönmez ve Vergi Dairesi Müdürü Sait Orulluoğlu'nu ziyaret ederek 27. Vergi Haftasıni kutladı.
Öner Geyik ziyarette yaptığı açıklamada Siirt halkının vergi kültürü ve bağlılığına değinerek, Siirt ilimizin tarihinde sahte fatura basan matbaaya rastlayamassiniz .Hayali ihracat yapanda rastlayamassınız. Siirt halkı Vergisini zamaninda ödeme konusunda son derece hassas olduğunu piyasada durgunluk olmasi halinde kendisine ait bagkur primini odeyemez ancak vergisini odediğini söyledi.
Siirt Vergi Dairesin de vergi tahsilat orani %77 olup bu oran istatistik olarak doğru olsa da gerçeği yansıtmamaktadır.zira vergi ödemeyen en büyük borçlu mükellef Siirt Belediye Başkanlığıdir. Bunu dikkate aldığımızda tahsilat oranı %90 olacağı görülecektir. Dolayısıyla Siirt Vergi Mükelleflerini kutluyorum.Verginin olusmasinda tahakkukunda alın teri döken olağanüstü caba harcayan mali müşavir meslektaslarina da kolaylıklar diledi.
Vergi Dairesi Müdürü Sait Orulluoğlu'da ziyaretten dolayı teşekkür ederek, Vergi Dairesi olarak mükellef odaklı hizmet verdiklerini, vergi dairesi çalışanları olarak mükelleflere karşı hep güler yüzle hizmet vermeye çalıştıklarını belirterek, amacımız vergiyi tabana yaymak ve vatandaşlarda vergi bilincini oluşturmak olduğunu söyledi.
Defterdar Meral Dönmez'de yaptığı açıklamada; Mükelleflerimizin vergiye ilişkin yükümlülüklerini daha hızlı, etkin ve kolay bir şekilde yerine getirebilmesi için, Bakanlık olarak, teknolojik imkanlardan en üst seviyede yararlanıldığını ve Siirt mükellefinin borcuna sadık olduğunu ve Güneydoğuda en fazla borcuna sadık illerden biriside Siirt’tir. Defterdarlık olarak biz mükelleflerimizi velinimet olarak gördüklerini belirterek AK Parti Merkez İlçe Başkanı ve Mali Müşavir Öner Geyik'e ziyaretten dolayı teşekkür etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.