Bu haber kez okundu.

AK PARTİ MİLLETVEKİLİ PROF. DR. AKTAY, MAZBATASINI ALDI
banner229
Adalet ve Kalkınma Partisinden 7 haziran seçimlerinin ardından 1 Kasım’da tekrar milletvekilliğine seçilen Prof.Dr.Yasin Aktay’da mazbatasını aldı.
İl Başkanı Fuat Özgür Çalapkulu milletvekili adayları Fevzi Sevgili, Lokman Özcan ve bazı partililerle birlikte Adliye sarayına gelen Prof.Dr Yasin Aktay mazbatasını Ağır Ceza Reisi ve İl Seçim Kurulu Başkanı Mehmet Selim Karakuzu’dan aldı.
Prof.Dr. Aktay, yeni dönemde Siirt’in hizmetinde olacaklarını ve hayali projelerin yerine zaten başladıkları projeleri tamamlamaya çalışacaklarını belirtti. Seçim sonuçlarının hayırlı olmasını dileyen Prof.Dr.Aktay 7 Haziran ve 1 kasım seçimlerinin birlikte ele alınması gerektiğini belirten “Çok güzel bir seçim ortamı yaşadık.
Bu günün tarihini yazanlar 7 Haziran ve 1 Kasım seçimlerini birlikte ele alacaklar. 7 Haziranda bir irade tecelli etti. O iradede eksik kalan bir mesaj vardı, sanki. O mesajın tamamlanması için 1 Kasım seçimlerinin yapılması gerekiyordu. Ülke bir ihtimal gördü. AK Partinin tek başına iktidar olmama ihtimalinin ne tür sarsıntılara ne tür türbülanslara yol açabileceğini gördü.
Türkiye almış başını gidiyor. Önemli bir gelişme bir kalkınma trendi içerisinde her alanda hem kalkınma alanında, ekonomi alanında demokratikleşme alanında. Bu gelişme trendi 7 Haziranda ufak bir türbülanstan geçmiş oldu. Tabi ki 7 Haziranda bir hükümet seçeneği çıkmadı. Hükümet seçeneği çıkmadığı için Sayın Cumhurbaşkanımızın yetkisine dayanarak bir seçim hükümeti kuruldu. Seçime geldiğimizde vatandaşımız bütün tabloyu yeniden değerlendirdi. Tekrar düşünme fırsatı buldu.
7 Haziranda AK Partiye oy vermemiş olanlar AK Partiye mesaj vermek isteyenler, mesajın yerine ulaşmış olduğundan emin oldular ve AK Partiyi daha da güçlendirmiş olarak 1 Kasım seçim neticelerini ortaya koydular.” Dedi.
Siyasetlerinin bir hizmet siyaseti olduğunu belirten Prof. Dr. Aktay Türkiye’nin ve özellikle Siirt’in dünyadaki kalkınmışlık düzeyinden paylının alması için çalışacaklarını söyledi.
Çok kısa sürede rakipleri ile aralarındaki oy farkını 53. inlerden 30 binlere kadar düşürdüklerini belirten Prof.Dr Aktay bunun için oy veren ve oy vermeyen herkese teşekkür etti. On bin civarında Zaza’nın Siirt’te yaşadığını ve bu nedenle, Siirt’in üç dilli değil de dört dilli bir şehir olduğunu ve barış kardeşlik içerisinde yaşadığını ve bu ortamı hiç kimsenin bozamayacağını, buna izin vermeyeceklerini söyledi.
Halkın şiddeti cezalandırdığını belirten Prof.Dr.Aktay siyaset yolunun açık olduğunu belirterek “Eğer siyaset yolunda Siirt için Türkiye için hep birlikte hizmet etmeye taliplerse bizde kendilerine yardımcı oluruz.: bizde kavga taraftarı değiliz.” Dedi.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.