Bu haber kez okundu.

AK Parti Milletvekili Adaylarını Tanıttı
banner229

AK Parti'nin aday tanıtımının yanı sıra düzenlediği seçim beyannamesinde ilk konuşmayı AK Parti İl Başkanı Fuat Özgür Çalapkulu yaptı.
Çalapkulu, öncelikle 1 Kasım'da yapılacak olan tekrar genel seçimlerinde parti adayları olan Milletvekili Prof Dr. Yasin Aktay, Fevzi Sevgili ve Lokman Özcan'a başarılar diledi. Çalapkulu konuşmasında: “AK ailenin değerli konukları, Siirt'in kaderine etki edecek bu toplantıya hoş geldiniz. Yapılacak seçimlerin ardından Siirt'in en büyük sorunu olan istihdam sorununu çözmek için 10.000 kişiyi istihdam ettirebilmek üzere hemen çalışmalara başlayacağız. Siirt Devlet Hastanesine Anjiyo sistemi kurduk. 1-2 ay süre içinde By-Pass ameliyatı da yapılacak. Biz blok siyaseti yapmıyoruz bütün Siirt'e hizmet edeceğiz Allah'a emanet olun “ dedi.
Tanıtım ve seçim beyannamesinde ikinci konuşmayı AK Parti üçüncü sıra adayı Pervarili hemşerimiz Lokman Özcan yaptı. Özcan konuşmasına toplantıya katılanları Türkçe ve Kürtçe kelimelerle selamlayarak başladı. Bölgede partilerine karşı hain saldırıların olduğunu anlattı. “Biz çalışıyorduk ve biz çalışıyorken yaptığımız yollarda bize saldırıyorsunuz. Yol yapmak bize saldırmaktır diye düşünülerek, bu yolların yapımını durdurmak isteyenler oldu dedi.” 
Konuşmacıların üçüncü sırasında ise AK Parti 2. Sıra adayı Fevzi Sevgili vardı. Fevzi Sevgili de Lokman Özcan gibi, AK Parti'nin kaybettiği Kürt oylarını yeniden geri almak için önemli isimlerden biri konumunda. 

Sevgili konuşmasında; Rahmetli  babamın Milletvekili olması nedeniyle gitmediğim Siirt Mezrası ve köyü kalmadı, siyasetin içinde daha önceden de var oldum dedi. Fevzi Sevgili, ”Siirt bizim sevdamızdır. Sevdamızın temelinde Siirt'e hizmet vardır. Herkesin hataları olur ama önemli olan nihayet doğruyu bulmaktır. Yaptığım siyaset sırasında bütün Siirtlileri can kulağıyla dinleyeceğim. Teşkilatlar bazen zor çalışır, biz zor görevler için Milletvekilliğine talip olduk. Bizler için tanıdıklarınızdan ve dostlarınızdan oy isteyin. Biz seçilirsek hiçbir zaman pişman olmayacaksınız dedi.

Eski AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve AK Parti Siirt milletvekili Yasin Aktay, Kürtlerin Kürtçenin yanı sıra yol güvenlik ve huzur istediğine belirterek, "Kürt halkın Kürtçe sorunu biz çözdük.
Aynı zamanda Kürt, Arap ve Türk kardeşlerimizin Siirt'te, Mardin'de, Bingöl'de Diyarbakır'da Muş'ta, Hakkari ve Şırnak'ta yaşamakta olanların sadece Kürtçe sorunu yok, bu insanlar başka şeylerde talep ediyorlar. Huzur, güvenlik, refah seviyesi, iş ve yolda talep ediyorlar. Biz bütün bunlara cevap verdik ve cevap vermeye devam ediyoruz" dedi.
Aktay, partisinin Siirt İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Konferans Salonu'nda düzenlenen milletvekili aday tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, Siirt'te bu seçimin farklı olacağını, ilk gün ki aşkla çalışacaklarını söyledi. İnsanlar üzerinde kibirli davranan ve kibirle büyük üstünlük duygularıyla insanını, milletini aşağılayan siyaset anlayışından milletine hizmet eden ve yeri geldiğinde milletine hesap veren devlet anlayışını ikame ettiklerine vurgu yapan Aktay, "Biz hakim devletten hadim devlete geçiş yaptık.
Artık devletimiz hizmetkar bir devlettir ve ayırım yapmadık. Eskiden devlet insanlar arasında ayırım yapıyordu, ne yalan söyleyeyim aynı devletin çatısı altında yaşıyorduk ve bizde şahittik. Bizde diyoruz ki evet bu devlet insanına Kürt, Türk, Çerkez diye belki ayırıyordu, asimilasyon yapıyordu, insanlara kültür dayatıyordu, diyordu ki sen Kürt değilsin senin ana dilin şudur ve budur diyordu. Ama biz bütün bu ayırımları kaldırdık artık asimilasyonu ayaklarımızın altına aldık. Biz insana olduğu gibi değer verdik, insan her ne ise o değerlidir. Bizde insanı Eşref'i mahlukat seviyesine yükselten bir anlayışla o anlayışa tabi olarak devlet anlayışını tamamen değiştirdik ve bu gün bu devlet anlayışıyla sizlere hizmet ediyor olmanın haklı gururunu müsaade edin yaşayalım" diye konuştu.
Aktay, Halkın kendilerinden aş ve iş talep ettiğini dile getirdi.
"Gezdiğimiz köylerde bizden yol, su okul talep ediyorlar. Biz bunları yapmaya çalıştık. Ama birileri sen buraya yol getirirseniz biz kendimize saldırı olarak algılarız dediler. Allah'tan korkun siz Kürt halkına vereceksiniz.
Biz Kürt halkına ihtiyaçları olan her şeyi vermeye çalışıyoruz" diyen Aktay, Kürtlerin özgürlük ve kimliklerin mücadelesini AK Parti olarak verdiklerini ve aynı zamanda Kürt halkın başka sorunları olduğunu belirterek, şöyle devam etti: "Kürt halkın sadece Kürtçe sorunu yok, Kürtçe sorunu biz çözdük.
 Aynı zamanda Kürt, Arap ve Türk kardeşlerimizin Siirt'te, Mardin'de, Bingöl'de Diyarbakır'da Muş'ta, Hakkari ve Şırnak'ta yaşamakta olan kardeşlerimizin sadece Kürtçe sorunu yok, bu insanlar başka şeylerde talep ediyorlar. Huzur, güvenlik, refah seviyesi, iş ve yolda talep ediyorlar.
Biz bütün bunlara cevap verdik ve cevap vermeye devam ediyoruz." AK Parti olarak 2002 tarihinden itibaren iktidara geldikleri günde verdikleri sözleri fazlasıyla yerine getirdiklerini anlatan Aktay, "Allah'a çok şükür yaptık ve kibirlenmedik ve kibirlenmeyeceğiz. Başkaları bizim yaptığımızın yüzde birini yapmış olsaydı habbeyi kubbe yaparlar bunun kibrini yaşarlardı" dedi. Programda, Siirt milletvekili adayları Lokman Özcan ve Fevzi Sevgili'de selamlama konuşması yaptı.
Milletvekili adayları daha sonra toplu halde fotoğraf çektirdi. Yasin Aktay beraberindekilerle birlikte Öğretmenler evinde verilen yemeği ardından Güres Caddesi'nde esnaf ziyaretinde bulundu, vatandaşlarla sohbet etti.

Anahtar Kelimeler:
SiirtAk PartiMilletvekili
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
muhammet rahmi mikyas 9 yıl önce

benm istegim ve sorum 3 sartim var 1.hersey allah icin olmali 2.kur'an ve sunnetn adaleti ve seriati
3.allah icin butun dogu ve guneydogu hakkini verin ben feyzi sevgili arkadslarina basarilar..dilerim milete dinimize hangisi hayirli ise allah onu nasipetsn...allaha emanet olun.