Bu haber kez okundu.

AK Parti Merkez İlçe Başkanı Öner Geyik, Muhtarlarla Bir Araya Geldi
banner229

AK Parti Merkez İlçe Başkanı Öner Geyik ve Yönetim Kurulu üyeleri Merkez ve Merkeze bağlı köy muhtarlarıyla bir araya gelerek Yeni Anayasa ve Başkanlık sisteminin tanıtımı yaptı.

AK Parti Merkez İlçe Başkanı Öner Geyik, Mart ayının ilk toplantısında özel bir lokantada muhtarlarla bir araya gelirken her zaman muhtarların yanında olduğunu belirtti.

Başkan Geyik, 16 Nisan'da siyasi bir seçim yaşanmayacağını vurgulayarak, devlet yönetiminin ayağındaki prangaları çıkartacak, ülkenin hızlı kalkınmasını sağlayacak yeni bir sistemin halkın onayına sunulduğunu söyledi.

Başkan Geyik, “Bugünkü sistemle Cumhurbaşkanı yargılanamaz. Siz bakmayın yargılanır yazdığına. Neden yargılanır, vatana hainliğinden. Ceza kanununda vatana hainliğin tanımı var mı? Yok. Herhangi bir ceza kanununda vatan hainliği şudur diye anlatan bir satır, ceza kanunlarında bir madde yok. Yani tanımı olmayan bir suçtan bugün cumhurbaşkanı meclisin 4'te 3'ü yani yüzde 75 çoğunluğu isterse yargılanıyor. Şimdi her konuda, meclisin üçte iki yani yüzde 66 çoğunluğu isterse yargılanıyor. Cumhurbaşkanı daha az bir çoğunlukla her suçtan yargılanabilir hale geliyor. Bunun neresi diktatörlük. Hangi ülkede diktatörlük böylesine yargılanmayı kolaylaştırıyor."

Yeni sistemde Cumhurbaşkanı'nın kanun hükmünde kararname çıkarma yetkisinin bakanlık sayısı, üst düzey atama gibi idari konuları kapsadığını ifade eden Geyik, “Kanunla düzenlenmiş konularda cumhurbaşkanları kararname çıkartamaz. Diyelim ki cumhurbaşkanı kanun hükmünde kararname çıkardı. Meclis orada duruyor. Meclis gelir onun üstünde kanun yapar. Onu uygulanamaz hale getirecek bir kanunu meclis kararıyla getirebilir. Yeni sistemle hızlı hareket etmek, koalisyon dönemlerini tarihte bırakmak, artık yasama ve yürütmeyi de birbirinden ayırmak amaçlanıyor" dedi.

Yeni sistemle yargı bağımlı hale gelecek iddialarına da cevap veren Başkan Geyik, şunları aktardı:"Yüksek yargının 7'sini meclis atıyor, 4'ünü cumhurbaşkanı atıyor, 1'i de bakanlığın müsteşarı zaten. Hakimlerimiz kararlarını yazarken ne diye yazıyor, 'Türk milleti adına.' Dolayısıyla ya millet atayacak ya da milletin vekili atayacak, milletin seçtiği Cumhurbaşkanı atayacak, milletin seçtiği parlamento atayacak, meclis atayacak. Almanya'da 12 yüksek yargının 6'sını senato atıyor 6'sını federal meclis atıyor hepsi seçilmiş. Artık hep birlikte bu ülkeyi kalkındırmalıyız derdimiz bu."

AK Parti Merkez İlçe Başkanı Öner Geyik,“Sizin sorunlarınız bizim meselemizdir. Muhtarlar olarak görevli olduğunuz birimlerin hizmet noktasındaki en önemli mihenk taşlarısınız. Sizlerin hassasiyet ve gayretleri vatandaşlarımıza hizmet olarak dönecektir. Bu anlamda bizlerin de sizin işinizi kolaylaştırmak ve vatandaşımıza hizmet noktasında her zaman hazır olduğumuzu bilmenizi istiyoruz” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.