Bu haber kez okundu.

Siirt’te Termal Turizm Yeniden Canlanacak
banner229

Ilısu Barajı altında kalacak Billoris Gernave Kaplıca suyunun Kezer’e çekilmesi amacıyla başlatılan sondaj çalışmaları hız kesmeden devam ediyor.

Siirt İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Hifzullah Canpolat, sondaj çalışmalarını yerinde inceleyerek, burada yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Siirt Üniversitesi Kezer yerleşkesi kenarına taşınması planlanan Termal Tesis hakkında bilgi veren Genel Sekreter Canpolat, “Bölgede şifa kaynağı olarak bilenen suyun kurtarılması için çalışmalar aralıksız devam etmektedir. Siirt ekonomisine önemli bir katma değer katacak tesisin aynı zamanda termal turizmi ilimizde yeniden canlandıracaktır.” dedi.

Projenin finans kaynağının temin edildiğini kaydeden Canpolat, “Tesisin hayata geçirilmesinde verdikleri desteklerden dolayı Valimiz Sayın Ali Fuat Atik’e, Milletvekillimiz sayın Prof. Dr. Yasin Aktay’a, DSİ bölge Müdürlüğümüze ve emeği geçen tüm kurum ve kişilere teşekkür ederim.” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.