Bu haber kez okundu.

AK Parti Kadın Kolları Terör Mağduru Aileler Yararına Yardım Kermesi Düzenledi
banner229
AK Parti Siirt il Kadın Kolları tarafından terör mağdurları ve Suriyeli sığınmacıların yararına kermes düzenledi.
AK Parti İl Kadın Kolları tarafından Güres Caddesi’nde, Şırnak’ın cizre ve Silopi ilçelerinde terör olayları nedeniyle tek edip Siirt’teki yakınların yanına sığınan vatandaşlar ve Siirt’te yaşayan bazı Suriyeli ailelere yardım etmek amacıyla düzenlenen kermesin açılışında konuşan İl başkanı Fuat Özgür Çalapkulu, düzenlenen kermes ve benzeri etkinliklerin toplum içerisinde yardımlaşmayı ve yaygınlaştırdığını söyledi.
Çalapkulu, bölgede yaşanan terör olayları nedeniyle evlerini terk eden vatandaşların dışında 2,5 milyon Suriyelinin Türkiye'de misafir edildiğini aktararak, "’komşusu açken, tok yatan bizden değildir’ düsturu ile kermesi düzenleyen Ak Kadınlarımıza teşekkür ediyorum.
Bizde bu bölgedeki olumsuz ortamdan maalsefe evlerini, vatanlarını, illerini, ilçelerini terk etmek zorunda kalan hemşerilerimize, din kardeşlerimize vasifemezi yerine getirmek için buradayız. Güzel bir sloganımız var ‘Siz Yiyin Onlar Doysun’. Biz komşularımızı doyurmak için, din kardeşlerimizi doyurmak için bu tür etkinliklerimizi sürdüreceğiz. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. " diye konuştu.
Ak Parti İl Kadın Kolları Başkanı Nurten Temiz ise, 'Siz Yeyin Onlar Doysun' sloganı kapsamında kermes düzenlediklerini belirterek şunları kaydetti: "bu gün Allah’ın izniyle bugün kermesimizi açıyoruz, mahalli yemekler yaptık çevremizde, şehrimizde ve komşumuzda olan olaylara duyarsız kalmayalım dedik.
Sevgililer Gününe denk getirdik ki biliyorsunuz yarın 14 Şubat Sevgililer günü. Peygamber efendimiz sallallahu aleyhi vesellem, sevdiği üzerine inşa ettiği İslamiyeti en azından çevremizde olan olaylara duyarsız kalmama adına, Cizre ve Suriye’deki kardeşlerimizin yararına yapacağımız bu kermesi şimdiden hayırlara vesile olsun."
Kermese katılan vatandaşlardan Mervan Gül’de AK Partili kadınların gerçekleştirdikleri bu faaliyet için teşekkür ederek, şöyle konuştu: "Şuanda ülkemizde ve bölgemizde, Ortadoğuda meydana gelen bu olumsuz havayı bir nebze de olsa ber taraf etmek ve ülkemizde insanları kaynaştırmak, birleştirmek ve o birlik, beraberlik ve kardeşliği sağlamalıyız."
Yöresel yemeklerin hazırlandığı kermese Parti yöneticileri yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.