Bu haber kez okundu.

AK Parti İl Başkanlığı 'Cumhurbaşkanlığı Sistemi ve Türkiye' Paneli Düzenledi
banner229

Siirt AK Parti İl Başkanlığı tarafından, eski AB Bakanı Egemen Bağış, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay, Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, Ankara Ticaret Odası Başkanı Gürsel Baran, Siirt Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Güven Kuzu'nun katılımıyla "Cumhurbaşkanlığı Sistemi ve Türkiye" konulu panel düzenlendi.

Kültür merkezinde düzenlenen program, 15 Temmuz darbe girişimi konulu videonun izletilmesi ve AK Parti Siirt İl Başkanı Fuat Özgür Çalapkulu'nun açılış konuşmasını yapmasıyla başladı. İl Başkanı Fuat Özgür Çalapkulu açılış konuşmasında, Siirt başta olmak üzere ülkemizin 15 temmuzda hainlere karşı nasıl durulacağını en iyi şekilde gösterdiğini ve bütün dünyaya örnek olduğunu söyledi.

16 Nisan’da yapılacak olan referandumun ülkemiz tarihindeki 7. referandum olduğunu söyleyen Çalapkulu, bütün vatandaşların bu referandumda evet yönünde oy kullanmalarını istedi. Moderatörlüğünü AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Aktay'ın yaptığı panelde konuşan eski AB Bakanı Egemen Bağış, Siirtlilerden de güçlü bir destek isteyerek Türkiye'de yüzde 65'in üzerinde bir evet oyu beklediklerini söyledi.

Muhalefeti eleştiren Bağış, kimlerin referandum da 'hayır' dediğine bakmak gerektiğini, CHP başta olmak üzere FETÖ ve PKK terörünün de hayır dediğini belirterek, tüm bunların Türkiye'nin kalkınmasını, gelişmesini ve büyümesini istemeyen odaklar olduğunu söyledi.

Avrupa ülkelerini teröre karşı ikiyüzlü davranmakla eleştiren Bağış, "Türkiye Cumhuriyeti kurulduğu günden itibaren batının gözünde çantada keklik bir müttefik. Yani batı emreden Türkiye yerine getirir. Onlar açısından Türkiye büyüyünce budanması gereken, kurudukça sulanması gereken bir ülke. Ne olsun en ölsün istiyorlardı. Ama 2002'de bu millet kendi içinden Adalet ve Kalkınma partisini iktidara getirdi ve 10 yıl gibi kısa bir sürede bu ülkede bir şeyler değişmeye başladı" dedi.

"Bayrağını seven ülkesini sevenin evet demesi gerekir" Kirli odakların 15 Temmuz darbe girişimiyle Türkiye'de bir iç savaş çıkarma düşüncesi içerisinde olduklarını dile getiren Bakan Bağış, "Türkiye'yi istikrarsızlaştırma, Türkiye kendi içinde bir iç savaşla meşgul olurken Ortadoğu'da haritayı değiştirmek istiyorlardı. İsrail'i koruyacak yeni bir takım devletçikler ortaya çıkarmaktı. Bu millet dünyanın başka hiçbir yerinde olmadığı gibi gitti tankların altına canını siper etti" diye konuştu.

Bağış, mevcut sistemin parlamenter sistem değil, aşure sistem olduğunu dile getirerek, "Çünkü gerçek parlamenterler sistemlerde meclisin yasaları, meclisten çıkan hükümetin yasaları ve yetkileri çok farklı olur. Ama bizdeki sistem Kenan Evren sistemidir. 1980 darbesinden sonra davulu koymuş hükümetin boynuna tokmağı da elinde tutmuş. Bu sistemi değiştirmesek, bakın size çok açık net söyleyeyim; baba ile evlat biri cumhurbaşkanı diğeri başbakan olsun, bir yıl sonra ister istemez birbirlerine düşerler.

Gerçekten istikrarı güvence altına alacak, karar mekanizmalarını hızlandıracak bir sisteme kavuşmamız lazım. Bu paket Türkiye'yi uçuracak bir pakettir. Buna evet demek milli bir görevdir. Çünkü Allah korusun hayır çıkarsa; hem ekonomik hem siyasi bir kaos ve kargaşa ile karşı karşıya kalırız. Bayrağını seven ülkesini sevenin evet demesi gerekir. Kimlerin hayır kampanyası yaptığına bakarsanız zaten olay net bir şekilde ortaya çıkıyor. Hayırcılar PKK, FETÖ, DHKP-C milletin vicdanında yargılanıp müebbet muhalefete mahkum olmuş ana muhalefet partimiz CHP ile işbirliği yapıyor. Bu saydığımızla işbirliği yapıyor" ifadelerini kullandı.

"Evet yüzde 65'e doğru gidiyor"

Huzur ve istikrar için bu sistemin kaçınılmaz olduğunu söyleyen Bağış, "Huzur için istikrar için bize bu sistem lazım. Bunun için tüm hemşehrilerimizden rica ediyorum, Recep Tayyip Erdoğan'ın siyasi hayatında Siirt'in çok büyük önemi var. Hapis yatmasına sebep olan şiiri de Siirt'te okudu. Yüzde 86 ile meclise girerek Türkiye Cumhuriyeti'nin Başbakanlığı'na da Siirt'ten girdi. Siirt'te yüksek bir oranda oy bekliyoruz. Bu tasarı mecliste görüşülürken yüzde 56,6 ile geçeceğini söylemiştim; ama şuan Türkiye'nin her tarafını geziyorum, yüzde 65'e doğru gidiyoruz" şeklinde konuştu.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay da Türkiye'de mevcut sistemin artık yürümediğini, güçlü bir Türkiye, bölgeye hakimiyetini kuran, kalkınan bir Türkiye için yeni sistemin mutlak surette geçmesi gerektiğini söyledi.

NİHAT ÖZDEMİR: BENİ GÖZALTINA ALMAK İSTEDİLER

Oturumculardan Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve aynı zamanda Siirt Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Nihat Özdemir ise 17-25 Aralık sürecinde kendisinin gözaltına alınmak istendiğini belirterek, o dönemde cumhurbaşkanının dirayetli duruşu sayesinde gözaltına alınmaktan kurtarıldığını söyledi.

Özdemir, "25 Aralık'ı bire bir yaşamış, neler olduğunu bilen bir kardeşinizim. Dünyanın en büyük hava limanını yapmak için yola koyulduğumuzda bize bunu yapamazsınız. Sizin mühendisiniz, sizin kimseniz yok dediler. Ama geldiğimiz noktada çalışmalar hızla devam ediyor, inşallah gelecek yıl dünyanın en büyük hava limanını hizmete alacağız. 30 bin kişi çalışıyor. Bittiğinde 100 bin kişi çalışacak orada" dedi.

Terörün artık birinci öncelik olmadığını aktaran Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran da bu ülkenin çok büyük bir ülke olduğunu, Türkiye'yi terörle dize getirmek isteyenlerin oyunu tutmayınca bu kez ekonomik terörle sıkıştırılmaya çalışıldığını söyledi. Baran yaptığı konuşmada ülkemizin yoğun bir gündemle karşı karşıya olduğunu ve diğer bazı ülkelerin bir yıllık gündemini oluşturacak olayların ülkemiz için ancak bir haftalık gündemi oluşturduğunu söyledi. Yılbaşını Hakkari de kutladığını belirten Baran dış güçlerin enflasyonla bizi yenemeyince PKK yı ortaya çıkardıklarını bunda da başarılı olamadıklarını ve terörün belinin kırıldığını söyledi.

Halkımız artık iş aş peşinde. 15 temmuz hain darbe girişiminde de başarılı olamayan bu kesimlerin şimdide döviz kurlarıyla oynayarak ekonomik açıdan bir terör uygulamak istiyorlar. Ancak bunda da başarılı olamayacaklar, taşların yerine oturmaya başladığını belirtti. Daha kalkınmış daha güçlü bir Türkiye için 16 nisanda yapılacak olan referandumda evet oyu verilmesini isteyen Baran, Ankara Ticaret Odası kapılarının bütün Siirtlilere açık olduğunu söyledi.

Siirt Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Güven Kuzu ise yeni cumhurbaşkanlığı sisteminin Türkiye için bir gereklilik olduğunu bilhassa bürokratik oligarşiyi ortadan kaldıracağını söyledi. Başkan Kuzu, AK Parti döneminde iş adamlarının artık yurt dışında işleri alarak başarılı bir şekilde tamamlamaya başladıklarını belirten bunun istikrar ile sağlandığını söyledi. Kuzu ülkemizin daha güçlü olması ve dış güçlerin ülkemiz üzerinde oynadığı oyunların sona ermesi içinde evet denilmesi gerektiğini belirtti.

Çok sayıda partilinin katıldığı program daha sonra soru cevapla sona erdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.