Bu haber kez okundu.

AK PARTİ İL BAŞKANI ÇALAPKULU’DAN 28 ŞUBAT AÇIKLAMASI
banner229
 Adalet ve Kalkınma Partisi (AK PARTİFuat Özgür Çalapkulu, 28 Şubat darbesinin yıl dönümü ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Çalapkulu, 28 Şubat Darbesinin vatandaşa, memurlara, iş dünyasına, öğrencilere ve inanan insanlara yapılan eziyetlerle hiçbir zaman unutulmayacak kara bir leke olduğunu kaydeden Çalapkulu, 28 Şubat müdahalesinin, özellikle ekonomiye vurduğu darbeyle 2001 krizinin oluşumuna hazırladığı zeminle, yetimin hakkını, milletin istikbalini, Türkiye'nin kazanımlarını heba eden bir girişim olarak hafızalardan silinmeyeceğini dile getirdi.

 Çalapkulu, “28 Şubat zihniyetinin ataları iş başına geçtiler. Milli iradeyi adeta reddettiler. Halkı küçümsediler ve ‘Türkiye'yi millet yönetemez, biz yöneteceğiz’ diyerek, yönetime el koydular. Bu örümcek kafalı zihniyet 12 Eylül'de de, 28 Şubat'ta da hep aynı tavır içerisinde oldular. Her bir müdahalede milletin elinden yetkisini alıp Türkiye'nin yönetimine el koydular. Yönetime el koyanlar, iktidarlarını başka çevrelerle paylaştılar. Kimdi bu çevreler? İş dünyası, medya, belli sivil toplum örgütleri, elitler, seçkinler, çeteler, CHP ve diğer statüko partileri. İktidarı ve gücü bir tek milletle asla paylaşmadılar.” dedi.

Darbeci ve askeri vesayetçi karanlık zihniyetlere inat, Türkiye'yi kimin yöneteceği sorusuna kesin, net bir cevap verdiklerini anlatan Çalapkulu, “AK Parti ile birlikte milletimiz bir kez daha iktidara geldi, yönetime el koydu. Hiç kimse milletten bu iradeyi alamaz. Oynadıkları kirli oyunlar, iftiralar ve suçlamalar, sandık olmadan, milli irade olmadan onları bir yere getiremez. Biz bunu biliyor ve her fırsatta dile getiriyoruz. Ama yenilen pehlivan güreşe doymaz misali onlar da huylarından vazgeçmiyorlar. İşte son hamleleri olan 17-25 Aralık darbe girişimleri bunun en açık örneğidir” diye konuştu.
17-25 Aralık darbe girişimlerinin milli iradeye karşı yapıldığını aktaran Çalapkulu, “12 yıllık iktidarımızda milletten uzak olup, tepeden bakanlar, sandıkta hesaplaşmayı göze alamayanlar son bir hamle yaparak, bir kere daha milleti ayak oyunlarıyla ele geçirmek istemişlerdir. Ama hamdolsun ki biz bu kirli oyuna dur dedik, engelledik. Bizi buraya millet getirdi, sadece ve sadece millet götürür dedik. Şantajlı, montajlı kasetlerle, iftiralarla kimse bir şey elde edemeyecektir. Zaten bu kirli ve karanlık zihniyet, en sert cevabı 7 Haziran günü milletten alacaktır. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Elbette ki 28 Şubatçılar ve yandaşları olacaktır. AMA UNUTMASINLAR ONLARIN KARANLIĞINI DA BİZ AYDINLATACAĞIZ.

 Bu darbe sonucunda da yıkılan hükümetin yerine gelen hükümet, bankaların içini boşaltmış, ülkenin tüm değerlerini alt üst etmiş ve askerlerin postallarına alkış tutarlarken ülkemiz de onulmaz bir ekonomik krize girmiştir. İMF kapısında yıllarca beklenilmiş, enflasyon %50’lere çıkmış gecelik faiz oranları birilerini zengin ederken birilerinin de sonu olmuştur. Ama milletimiz kendisine yapılan 28 Şubat darbesini unutmamış ve bunları sandığa gömerek AK bir güneşin güçlü bir şekilde doğuşuna vesile olmuş ve bizi tek başına tek başına iktidara getirmişlerdir.

  Hala her seçimde oyumuzu yükseltiyorsak milletin bu darbecilerden ne kadar nefret ettiğinin en açık göstergesidir” şeklinde konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.