Bu haber kez okundu.

AK Parti İl Başkanı Çalapkulu’dan 14 Mart Tıp Bayramı Mesajı
banner229

AK Parti İl Başkanı Fuat Özgür Çalapkulu, mesajında, ilk olarak sağlık alanında atılan adımlara değindi.

Çalapkulu, “Ülkemizde ve Siirt’te sağlık alanında önemli çalışmalara imza atan başta doktorlarımız olmak üzere tüm sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramı’nı en kalbi duygularımla kutluyorum.

Yaşadığımız çağdaki gelişmiş ülkelerde, sağlık hizmetleri devletin en öncelikli sorunları arasında yer almaktadır. Sağlık hizmetleri alanında yürütülen çalışmalar ülkelerin gelişmişliği bakımından önemli bir göstergedir.

Sağlık hizmetlerinin en üst seviyeye çıkartılması ve toplum sağlığının güvence altına alınması AK Parti iktidarımız tarafından sosyal devlet anlayışının gereği olarak benimsenmiştir.

‘Önce İnsan’ diyen AK Parti hükümetleri dönemimizde, sağlık politikalarına ve sağlığa yapılan yatırımın insana, dolayısıyla bununda geleceğe yapılan en büyük yatırım olacağı düşüncesidir”.

Son yıllarda AK Parti hükümeti tarafından sağlıkta ciddi atılımlar yapıldığına dikkat çeken Çalapkulu, “Bu dönemde herkese eşit ve kaliteli sağlık hizmet felsefesiyle reform niteliğinde düzenlemeler yapılmış olup, Sağlık sisteminin çağın ihtiyaçlarına göre şekillendirilmesi için Sağlıkta Dönüşüm Programı başlatılmış, çok ciddi mesafeler alınmıştır.

AK Parti iktidarımız, yıllarca ihmal edilen sorunların üzerine kararlılıkla giderek, önemli düzenlemeleri hayata geçirmeyi başarmıştır. Bu kapsamda sağlık alanında hizmet veren tüm kurum ve kuruluşlarımızın tek çatı altında toplanması bugüne kadar hiç kimsenin başaramadığı önemli bir reformdur.

Bu sayede vatandaşlarımız istedikleri hastanelerden istedikleri şekilde yararlanma imkanına sahip olmuşlardır. Ayrıca hastanelerimizin ve sağlık kuruluşlarımızın fiziki şartlarının artırılması için de büyük yatırımlar gerçekleştirilmiştir. Bu bakımdan gerek ülkemizde gerekse ilimizde sağlık alanında önemli çalışmalar yapılmış ve yapılmaya devam edilmektedir.

Vatandaşlarımız da bu hizmetlerden daha etkin bir şekilde yararlanmaktadırlar. Ülkemiz tıp alanında dünyada yaşanan gelişmelerin gerisinde kalmadığı gibi, hekim ve sağlık çalışanlarımız da sürekli kendilerini yenileyerek geliştirmişlerdir.

Bu duygu ve düşüncelerle; vatandaşlarımızın daha sağlıklı ve daha mutlu bir hayat sürmesi için en zor koşullarda bile sağlık hizmetlerinin her alanında fedakarca çalışan başta doktorlarımız, hemşirelerimiz ve ebelerimiz olmak üzere kurumun her kademesindeki tüm sağlık çalışanlarımızın 14 Mart Tıp Bayramı’nı kutluyor, başarılı çalışmalarının devamını diliyorum” ifadelerini kullandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.