Bu haber kez okundu.

AK PARTİ İL BAŞKANI ÇALAPKULU, İSTİKLAL MARŞI’NIN KABULÜ NEDENİYLE BİR MESAJ YAYIMLADI
banner229
AK Parti Siirt İl Başkanı Fuat Özgür Çalapkulu, “Bağımsızlığımızın simgesi olan Mehmet Akif Ersoy, İstiklal hırsını milletinin imanıyla bütünleştiren şairdir” dedi.
AK Parti Siirt İl Başkanı Fuat Özgür Çalapkulu, İstiklal Marşı’nın kabul edilişinin 95.yılı ve Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u anma günü dolayısıyla bir mesajı yayımladı.
AK Parti Siirt İl Başkanı Fuat Özgür Çalapkulu mesajında, "İstiklal Marşı, Türk Milleti’nin bağımsızlık ve Vatan tutkusunun en belirgin ve net ifadesinin mısralara dökülmüş eseridir. Milli şair Mehmet Akif Ersoy’un büyük bir şair olmasından öte aynı zamanda kendini milletin Hürriyet ve istikbal mücadelesine adamış önemli bir dava adamıdır " dedi.
İstiklal Marşı’nın şairi Mehmet Akif Ersoy’un, şiirlerini topladığı Safahat adlı eserine dahil etmediği “Türk Milleti’nin eseri” dediği İstiklal Marşının, 12 Mart 1921 günü TBMM’nde İstiklal Marşı kabul edildiğini belirten AK Parti Siirt İl Başkanı Fuat Özgür Çalapkulu, “Bağımsızlığın simgesi olan Mehmet Akif Ersoy, zulme karşı direnişi, yokluğa karşı var olma savaşını ve istiklal hırsını milletinin imanıyla bütünleştiren şairdir” diye ifade etti.
Çalapkulu, “Uğruna her türlü fedakârlığı gösterdiğimiz bu vatan topraklarında başımızı dik tutan, bağımsızlık ruhumuzun özünü taşıyan vatan sevgimizin ve özgürlük tutkumuzun en manidar ifadesi olan İstiklal Marşımız tam 95 yıldır ülkemizin her köşesinde yediden yetmişe tüm milletimiz tarafından gururla, coşkuyla söylenmektedir.
Milletimizin fertleri olarak, bize armağan edilen bu eşsiz mısralardaki; kardeşlik, birlik ve beraberlik ruhunu, bu duygu birliğini ilelebet muhafaza etmeliyiz. Merhum Mehmet Akif Ersoy’unda dediği gibi ‘Allah bir daha bu millete bir İstiklal Marşı yazdırmasın’ diyerek İstiklal Marşımızın Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kabulünün 95. yıldönümünü kutluyor, büyük şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u, şehitlerimizi ve gazilerimizi minnet, şükran ve rahmetle anıyorum” dedi.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.