Bu haber kez okundu.

AK Parti İl Başkanı Çalapkulu'dan 28 Şubat Mesajı
banner229

AK Parti  İl Başkanı Fuat Özgür Çalapkulu, 28 Şubat Süreci’nin yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

28 Şubat 1997'de yapılan Milli Güvenlik Kurulu Toplantısı ile post modern darbe olarak anılan sürecin başladığını kaydeden AK Parti  İl Başkanı Fuat Özgür Çalapkulu,  “Siyasi literatürümüz de eşsiz acılar ve zulüm karşılığıyla yer alan 28 Şubat, aklımızı ve ruhumuzu donduran soğuğuyla hatırlanacaktır. 28 Şubat, asıl operasyon merkezi dışarıda olan odakların hainlik ve alçaklıkta sınır tanımayan ahlaksız, acımasız, duygusuz yerli iş birlikçileri aracılığıyla millet iradesine yapılan iğrenç bir darbedir.

Çünkü millete kurulan tuzak, yapılan komplo ve kuşatma doğrudan maddi manevi varlığımızı, ilim ve irfanımızı, ahlak ve maneviyatımızı, yaşama tarzımızı hedef almıştır. Bu müdahale sadece siyaseti, sadece seçilmişleri hedef alan darbe girişimi olarak değil, vatandaşımıza, memurlara, iş dünyasına, öğrencilere yaptığı zulümle de her zaman hatırlanacaktır.

Ancak asıl tahribat değerler üzerinde gerçekleştirilmiş, milletimizin bin yıllık medeniyet değerlerinden koparılması ve nesillerin köklerinden habersiz yetiştirilmesi için düşmanca tutum takınılmış ve hak-hukuk-adalet gibi kavramların ayaklar altına alındığı uygulamalara imza atılmıştır” dedi.
“Milletin servetinden önce umudu çalındı”
28 Şubat Süreci’nde insanlara büyük zulümler yapıldığını ifade eden AK Parti  İl Başkanı Fuat Özgür Çalapkulu, “Gençlerimizin anayasal hak olan eğitim hakları ellerinden alındı. Namusu için ölen bir millet, oruç tuttuğu için, namaz kıldığı için görevinden atılan savcılar vardı. Bir evladımızın annesi başörtülü diye askeri okullara alınmaz, asker evladı için yemin törenine giden anne tel örgüler arkasında evladını arardı.

Nice başörtülü öğrenciler okullardan atıldı, öğrenciler kurulan ikna odalarında başlarını açmaları için zorlandı. Yüz binlerce insanımızı mağdur eden 28 Şubat postmodern darbesi, her eve ateş, her göze yaş düşürdü. Milletin, servetinden de önce umudu, hayali, amacı çalındı” diye konuştu.
En fazla darbe girişimi ile karşı karşıya kalan ve her defasında da dik duran siyasi liderin Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan olduğunu ifade eden Başkan Çalapkulu, “28 Şubat’ın ardından 2002 yılında siyasi yasak, 2003 yılında hazırlanan ve daha sonra gün yüzüne çıkan darbe planları, 2007 yılında E-muhtıra ve 367 zorlaması, 2008 yılında AK Parti’yi kapatma davası, 2011 yılında komuta kademesinde yaşanan istifalar, 2012 yılında MİT kumpası, 2013 yılında Gezi kalkışması, yine 2013 yılında 17-25 Aralık operasyonları ve son olarak 15 Temmuz darbe girişimi…

Şehitlerimiz ve gazilerimizin olduğu o gece tarihe kara bir leke olarak düştü. Bir dönem, ‘on yıl sonra tek başına iktidara gelme ihtimali var’ diye engellenmek istenen AK Parti hareketi, sadece beş yıl sonra ezici bir çoğunlukla iktidara geldi. Bin yıl sürecek diyenlere hesap soruyoruz ve sormaya da devam edeceğiz.

Ülkemiz bir baştan diğer uca insan hakları temeline dayanan özgürlükçü bir sistem ile daha nice mutlu ve bahtiyar dönemlere yine bu milletim azim ve kararlılığı ile devam edecektir. Allah bir daha bu ülkeye 28 Şubat'ın karanlık günlerinin bir benzerini daha görmeyi nasip etmesin.

Bu vesileyle 28 Şubat'ın tüm mağdurlarını da anmak istiyor, vefat edenlere Allah'tan rahmet, hayatta kalanlara da uzun ve sağlıklı ömürler diliyorum” ifadelerini kullandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
siirtli ali çaycı 6 yıl önce

işte siirt ti eseri ve işte adam gibi adam yiğit düştüğü yerden kalkar demişler ya işte bu reis ve ta kendisi Allah yar ve yardımcın olsun reis

Avatar
siirtli ali çaycı 6 yıl önce

işte dünya lideri
işte reis işte yiğidimiz işte eniştemiz işte cumhurbaşkanımız Allah yar ve yardımcın oldun sayın reis