Bu haber kez okundu.

AK Parti İl Başkanı Çalapkulu'dan  "15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü" Mesajı
banner229

AK Parti Siirt İl Başkanı Fuat Özgür Çalapkulu, "15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü" dolayısıyla yazılı açıklama yaptı.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik gününün Demokrasi tarihi için çok önemli bir gün olduğunu ifade eden Başkan Çalapkulu, “15 Temmuz gecesi ülkemizin birliğine, devletimizin bütünlüğüne kast etmeye kalkışan, bu milletin evlatlarına, tankı ile tüfeği ile kurşun sıkacak kadar aşağılaşan terör örgütü FETÖ’nün yaşattıklarını hep beraber gördük.

Milletimizin ve devletimizin şanlı tarihinden aldığı feraset, milli ve manevi değerlerimizin kazandırdığı iman ve cesaretle bu kahpe girişimi aziz milletimizle bertaraf ettik. 15 Temmuz darbe girişiminde milletimiz tıpkı Çanakkale’de, Kut’ül Ammare’de, Dumlupınar’da, ülkemizi bölmek, yok etmek ve istikbalini söndürmek isteyenlere verdiği büyük cesaret ve birlik mesajını destan yazarak göstermiştir” dedi.

Çalapkulu açıklamasına şu sözlerle devam etti: “ Tankların, tüfeklerin, savaş uçaklarının karşısında Türk Bayraklarıyla, çıplak elleri ile karşı koyan aziz milletimizin dirayeti ve cesareti Türk ve Dünya tarihine altın harflerle yazılmıştır. Bu bağımsızlık örneği asırlar boyunca da unutulmayacaktır. Karanlık dehlizlere yuvalanmış, kanla beslenen patronlarına uşaklık yapan bir avuç kalleşe bu ülkeyi böldürtmeyecektir.

15 Temmuz akşamı meydanları boş bırakmayarak hainlere ve kalleş işbirlikçilerine meydanları dar eden aziz milletimize teşekkür ediyorum. Türkiye Cumhuriyeti Devletinin bağımsızlığı ve bütünlüğü için canlarını feda şehitlerimizi rahmetle ve kahraman gazilerimizi minnetle anıyorum”

Başkan Çalapkulu, “Cumhurbaşkanlığımızın himayesinde 15 Temmuz’un birinci yıl dönümünde yoğun bir program düzenlendi. Ülkemizin 81 ilinde olduğu gibi ilimizde de  şehitlerimizin kabirleri ve gazilerimiz evlerinde ziyaret edildi.

Şehitlerimiz için 6 ilçemizde Mevlid-i Şerifler okutuldu. 15 Temmuz akşamına kadar da bu yönde programlarımız devam edecektir. 15 Temmuz günü yürüyüşler ve etkinlikler olacak ve 00:13’de salalar okunacaktır, o gece nöbetimiz coşkulu ve heyecanlı bir şekilde başlayarak Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ikinci bir emrine kadar da devam edecektir.

Siirt bu konuda zaten ilk olarak meydanları doldurmuş ve örnek teşkil etmiştir, Allah her bir vatandaşımızdan razı olsun. Milletimizi kendi yazdığı destanının birinci yıl dönümünde şehrimizin meydanına davet ediyoruz” diye konuştu.

.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.