Bu haber kez okundu.

AK Parti Grup Başkanvekili Ünal Siirt'te
banner229

 AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, seçim sürecine ilişkin yaptığı konuşmada, "Maalesef birileri bir şekilde insanları tehdit etmeye, insanlar sandığa gittiklerinde iradelerinin sandıkta tecelli etmesine müdahale ettikleri bölgede aşikar bir şekilde ortaya çıkıyor."

Ünal, AK Parti Siirt İl Başkanlığınca sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve parti yöneticilerine yönelik bir otelde düzenlenen iftar programında, gündeme ilişkin değerlendirmede bulundu.
Seçim sonrası genel olarak durum değerlendirmesi yapmak ve sahadaki durumu görmek için Türkiye'nin 81 ilinde Sivil Toplum Örgütleri, Kanaat önderleri ve toplumun farklı birleşenleriyle bir araya geldiklerini belirten Ünal, Şırnak ve Siirt bir araya geldikleri İl Teşkilatın son derece diri ve hazır olduklarını gördüklerini ifade etti.
Ünal, şöyle konuştu:
"Seçim sürecinde maalesef bölgede demokratik siyasete yakışmayan ve tehdidin, baskının olduğu ve insanların bu tehditten ve baskıdan dolayı oldukça muzdarip olduklarını gördük. Tabi ki bölgede kamu düzenini gerekli şekilde devletimiz sağlıyor. Ama maalesef birileri bir şekilde insanları tehdit etmeye, insanlar sandığa gittiklerinde iradelerinin sandıkta tecelli etmesine müdahale ettikleri bölgede aşikar bir şekilde ortaya çıkıyor. Ama 13 yıldan beri devam eden ve bizim Ak Parti olarak Türkiye’yi geleceğe taşımak, Türkiye'nin 2023 hedeflerini gerçekleştirmek için verdiğimiz mücadele devam ediyor."
"Çarşamba günü tezkere görüşmesi yapacağız"
Seçimde yüzde 41 oranında AK Parti olarak en yakın rakibine yüzde 16 oranında bir fark attığını ama seçmen hiçbir siyasi partiye tek başına iktidar olma yetkisi vermediğine işaret eden Ünal, Salı günü Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde mecliste grubu olan diğer siyasi partiler ile birlikte bir danışma kurulu toplantısı yapılacaklarını hatırlattı.
Divanın oluşumuna dönük bir divanın sayısı konusunda bir çalışma yapılacağını anlatan Ünal, şöyle devam etti:
"Çarşamba günü biz muhtemelen tezkere görüşmesi yapacağız ve divanın oluşumundan sonra da muhtemelen Cumhurbaşkanımız hükümeti kurma görevini Sayın Başbakanımıza tevdi edecek. Hükümetimiz işinin başında, Türkiye'nin önümüzdeki süreçte herhangi bir belirsizlik yada istikrarsızlık yaşamaması için biz üzerimize düşen bütün sorumlulukları yerine getireceğiz. Türkiye'nin önü açık, Türkiye kendi hedeflerine yürüyor. Siyaset kurulu da sandıkta tecelli eden iradeye saygılı bir şekilde sorumluluklarını yerine getirecektir."
İftar öncesi AK Parti İl Başkanı Fuat Özgür Çalapkulu, parti yönetimi ile birlikte Tillo İlçelisini ziyaret eden Ünal, Tillo Ulu Camii, İbrahim Hakkı Hazretleri Müzesi ve İsmail Fakirullah hazretleri türbesini ziyaret etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.