Bu haber kez okundu.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Sorgun, Çalapkulu'yu Ziyaret Etti
banner229

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Seçim İşleri Başkanı Konya Milletvekili Ahmet Sorgun, AK Parti Siirt Milletvekilimiz Prof.Dr. Yasin Aktay ile AK Parti Batman İl Başkanı Murat Güneştekin, AK Parti İl Başkanı Fuat Özgür Çalapkulu’yu ziyaret ederek teşkilat mensuplarıyla hasbıhal ettiler.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Seçim İşleri Başkanı Konya Milletvekili Ahmet Sorgun burada partinin Siirt’teki çalışmalarıyla ilgili istişarede bulundu.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Seçim İşleri Başkanı Konya Milletvekili Ahmet Sorgun’a teşekkür eden AK Parti İl Başkanı Fuat Özgür Çalpkulu ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Çalakulu,Siirt'te yapılan çalışmalarla ilgili bilgilerde verdi.

AK Parti Siirt Milletvekili Prof.Dr. Yasin Aktay, havaalanı, Siirt- Kurtalan yolu ve Garnave kaplıcası ile ilgili partilileri bilgilendirdi.

Aktay, Siirt hava limanında bakım ve genişletme çalışmaları başlatıldı,çalışmalar şu an devam ediyor, bakım çalışması ardından, sadece acil uçuşlar değil, artık Siirt’e her türlü uçak inecek ve kalkacak, bu konuda Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürlüğü ve Devlet Hava Meydanları (DHM) Genel Müdürlüğü ile istişarelerimizi yaptık, teyidimizi aldıklarını söyledi.

AK Parti Siirt Milletvekili Prof.Dr. Yasin Aktay Garnave kaplıcasının suyunun kurtarılması için başlatılan çalışmaların devam ettiğini belirterek “Bu proje ile Garnavenin suyu Kezere getirilecek. Burada kurulacak termal tesiste 300 adet konut yapılacak. Burada bir yıl içerisinde 15 bin aile devre mülk sistemi ile termal tatil yapabilecek. Bunun yanı sıra bu suyla seralar kurulacak. Başka illerden sebze ithal eden Siirt, kendisi ihraç edecek.

İl Özel İdare Genel Sekreterliğinin yanı sıra MTA ve Devlet Su İşlerinin de destek verdiği bu çalışmalar kapsamında geçtiğimiz haftalarda yapılan etüt çalışmalarından olumlu sonuç alındığını belirten Aktay, bu sonucun alınmasının ardından sondaj çalışmalarına başlandığını söyledi.

Sondaj çalışmalarında kullanılacak makine ve teçhizatların Siirt’e ulaştığını belirten Aktay“Burada yapılan etüt çalışmalarının olumlu sonuç vermesinin ardından çalışmalara hız verileceğini ve amacımız en kısa zamanda bu önemli tesisisin ilimize kazandırmak olduğunu ifade etti..

Biloris kaplıcası kurtarma projesi, Ilısu barajı altında kalacak kuyuları izale hattıyla taşıyacağız, Üniversite kampüsüne yakın bölgede tesisler ve termal alanlar yapılmak suretiyle buraya muazzam tesisler inşa edilecek, Siirt ekonomisi ciddi anlamda canlılık kazanacak, Kezer suyunu ıslah edip, akan bir havuz inşa edeceğiz, bölgede ormanlaşma çalışmaları da söz konusu olacak, yaklaşık 30 bin dönüm arazi üzerinde bir tesis çalışması olacağını belirtti.

Siirt’in sorunlarına vakıf olduklarını belirten Aktay, bir bir yapılamayan tüm projeleri hayata geçireceklerini, Siirtlilerin hak ettikleri kalkınma hamlesinden yararlandıracaklarını ve refah seviyelerini yükselteceklerini ifade ederek, boş vaatte bulunmadıklarını ve hizmet için siyaset yaptıklarını vurguladı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Seçim İşleri Başkanı Konya Milletvekili Ahmet Sorgun partililere yaptığı konuşmada, Siirt, AK Partililer için ayrı bir önem, ayrı bir mana taşır. Bu şehre ve ülkemizin diğer tüm şehirlerine hizmet etmekten büyük bir onur duyduklarını ifade eden Sorgun, Milletvekili Yasin Aktay’ın Siirt için yapılacak yatırımlar için büyük çabalar sarf ettiğini aynı şekilde genç ve başarılı bir il başkanı olan Fuat Özgür Çalapkulu’nun büyük gayretler gösterdiğini söyledi.

Siirt halkının terörle, teröristle arasına mesafe koymuş, esnaf mesafe koymuş, sivil toplum kuruluşları mesafe koymuş, bunu görmek memnuniyet verici. Bir nevi çalışmaların semeresini görmenin mutluluğunu yaşıyoruz. AK Parti ve hükümetin ülkenin batısında ne varsa doğusunda da onun olması için çalışmalar yaptığını ve bu çalışmaların doğu da memnuniyetle karşılandığını belirten AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Ahmet Sorgun ”Türkiye’nin doğusunun en ücra köşesinde yaşayan da bizim kardeşimiz, batısının en ücra köşesinde yaşayanda bizim kardeşimiz olduğunu söyledi.

Konuşmalarının ardından AK Parti İl Başkanı Fuat Özgür Çalapkulu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Seçim İşleri Başkanı Konya Milletvekili Ahmet Sorgun'a ismi yazılı tiftik battaniye hediye etti.


 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.