Bu haber kez okundu.

AK Parti Belediye Başkan Adayı Ali İlbaş’ın Tıp Bayramı Mesajı
banner229

AK Parti Siirt Belediye Başkan Adayı Ali İlbaş, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısı ile bir mesaj yayımladı.

Hekimliğin, ilk eğitim anlarından itibaren her zaman üstün bir fedakârlık ve büyük bir özveri gerektiren bir meslek olduğunu söyleyen İlbaş mesajında şu sözlere yer verdi.

“Yeryüzünde eşine az rastlanır bir mesleği icra eden sağlık çalışanlarımızın, görevlerini fedakârca icra edişleri sayesindedir ki hastanelerimiz tüm yaratılmışları Yaratandan ötürü sevmenin tecelli ettiği mekânlar halini almıştır.

Nasıl ki bugün doktorlarımız bu zorlu görevi aşkla ve şevkle yapmaktalar ise 100 yıl önce bugün, takvimler 14 Mart 1919’u gösterdiği bir zamanda Tıbbiyeli öğrenci ve hocalar Anadolu’nun dört bir yanından kalkıp canları pahasına İstanbul’u müdafaaya koşmuşlardır.

Bu yüzdendir ki devletimiz, başta doktorlarımız olmak üzere, hastalarımıza gerekli ilgi ve bakımın yanında onları biran önce eski sağlıklarına kavuşturmak için her türlü gayreti göstererek, özverili bir şekilde bu zor görevi ifa eden sağlık çalışanlarımıza her zaman destek olmuş ve olmaya da devam edecektir.

Milli mücadele sırasında mesleklerini bir yana bırakıp vatan savunması için koşan Tıbbiyelilerin aziz hatıralarını yâd etmek niyetiyle her yıl kutlanmakta olan “14 Mart Tıp Bayramı” vesilesi ile öncelikli olarak ilimizde bu kutlu görevi yürüten hekimlerimiz olmak üzere bütün tıp camiasının bu müstesna günlerini kutluyor, şiddetin her türlüsünden uzak, güvenli ve huzurlu çalışma ortamlarında mesleklerini başarıyla icra etmelerini diliyorum, dedi.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.