Bu haber kez okundu.

AK Parti Aday Adayı Avukat Esin Göncü Özşahin, Projelerini Anlattı
banner229
     Av. Esin Göncü Özşahin, bundan önceki seçimlerden farklı bir bayan olması gerektiğini belirterek "Ülkemizin ve şehrimizin geleceği adına, hepimizin üzerine düşen tarihi sorumluluk var. Bu sorumlulukları yerine getirmek için hepimiz gönül birliği içinde hareket etmek zorundayız. Siyasetteki en büyük kazanç milletimizin bizleri hayırla anmasıdır. Bizleri yetiştiren ve geliştiren bu aziz milletimize borcumuz var. Çalışmak, çok çalışmak için gerekli enerjiyi ve şevki bize verecek olan doğup büyüdüğüm Siirt’imize ve hemşehrilerimize olan muhabbetimizdir.
   Siirt’te de yaşamış biri olarak memleketimin sıkıntılarını biliyorum. Memleketimin sıkıntılarının giderilmesiyle ilgili üzerime düşeni elimden geldiğince yapmaya hazırım. Mevkiler makamlar geçicidir. Mevkide makamda ancak aziz milletimize ve siz değerli Siirtliler hizmet içindir. Siirt'imizde bu sefer diğerlerinden farklı olarak bir kadın eli, bir anne eli değmelidir" dedi.
     Avukat Esin Göncü Özşahin, 7 Haziran’da yapılacak genel seçimlerin önemine dikkat çekti. Bölgedeki barış ve huzurun devamı için Çözüm sürecinin mimarı olan AK Parti’nin elini güçlendirmek adına her Siirtliye büyük görevler düştüğünü dikkat çeken Özşahin, “Toplumun tüm bileşenlerini bu sürece destek olmalarının yanında siyasi arenada da AK Parti’nin elini güçlendirmek için partimize destek vermelerine çağrıda bulunuyorum. Bugün bunun farkında olan bir avukat olarak başvurumu yaparak hem Başbakanımız Sayın Ahmet Davutooğlu’nun elini güçlendirmek hem de sorunu çözme yolunda güçlü bir irade ile yapacağımız çok şey olduğunu göstermek için aday oldum.  
    Önümüzdeki süreçte hukukçu kimliğimle gerek yeni anayasanın yapımında gerekse de sürecin önündeki yasal engellerin kaldırılması yönünde yapacağım çalışmalarla destek olacağım.”dedi. Bölgede yaşayan ve bölgenin sorunlarını birebir bilen biri olarak Siirt’e yapılacak birçok hizmetin olduğunun altını çizen Özşahin, “Bizler hizmete talip olan insanlarız. AK Parti geniş bir ailedir. Bu ailenin bir ferdi olarak da benimle birlikte aday adayı olan bütün arkadaşlarımı tebrik ediyorum. İnanıyorum ki hepimizin tek arzusu Siirt’e hizmet etmektir. Ben de bu gün bu arzumu gerçekleştirmek için buradayım.”diye konuştu.
     Siirt'in 3 dilli kardeş şehir olduğunu ve bu modelinin Türkiye'ye örnek model olması için kamuoyu nezdinde projelere ağırlık vereceğini vurgulayan Avukat Esin Göncü Özşahin, yapacağı projeler hakkında bilgiler verdi.
 İŞTE ÖZŞAHİN’İN PROJELERİ
   İşte Avukat Esin Göncü Özşahin’in hayata geçirmeyi düşündüğü ekonomiden eğitime, sağlıktan ulaşıma kadar projelerden birkaçı:
    “Bölge ekonomisinde lokomotif görevi yapan sınır ticaretinin önündeki engellerin kaldırılmasına yönelik çalışmalar yaparak, sınır ticaretinin kapsamını il düzeyine yaymak. Tarım ve hayvancılığın dünya standartlarında ve modern bir şekilde yapılması için tüm il düzeyinde çalışmalar yapmak.
   Kendi il ekonomimizi sağlam bir zemine yerleştirmek için "Siirt’te üreteceğiz, Siirt’'te işleyeceğiz" anlayışını her alana yayacak çalışmalar yapmak.
 İşsizlerimize yönelik "iş hakkının" yasalarla teminata alınmasını sağlamak. Yatırımcıların Siirt'e yönelmesini sağlamak için proje çalışmaları başlatmak ve Siirt’imizi yatırımın cazibe merkezi haline getirmek.
   Siirt'te sanayileşmenin önünü açmak için meslek odalarıyla koordineli çalışmalar düzenlemek. Siirt'in yeraltı, yerüstü zenginliğine, tarihi, turistik ve tabiat güzelliğini Siirt ekonomisinin lokomotifi haline getirmek için çalışmalar yapmak.
    Tüm ilçelerimizdeki okulların eğitim altyapısını modern koşullara entegre etmeye yönelik yerinde ve birebir çalışmalar yapmak.
  Gençlerimizin, okumuş ve meslek sahibi bireyler olmaları yönünde her ilçemizde birden fazla çok programlı Meslek Yüksek Okulları ve en az 2 lisans programı içerecek ilçe eğitim kampüslerini hayata geçirmek.
  Kız çocuklarının okullaşma oranını arttıracak projeler düzenlemek ve yıllık periyotlarla bunların denetimlerine yönelik çalışmalar yapmak.
   İlçelerimizde eksik ve ihtiyaca cevap vermekte zorlanan kurum binalarının yenilenmesi ve yeniden yapılarak modern düzeyde hizmet vermesini sağlamak (Hastane, Adliye Sarayı, Fakülte Kampüsü, Okul binaları vb.)
    Şehrimizin Turizm alanında sahip olduğu Kültürel değerlerin uluslar arası arenada tanıtımı yapılarak 3 Dilli Şehrimizi Turizm Merkezi haline getirmeye yönelik çalışmalar yapmak.
    Şehrin çok dilli ve farklı kültürel unsurlarını da kapsayan çağdaş kütüphanecilik anlayışını yaymak "Kültür ve Kongre Merkezleri Projesi";Gençlerimizin aktif şekilde yararlanacağı ve içinde; Sanat galerisi, Şehir Tiyatrosu Sanat Atölyeleri, (Resim, tiyatro, sinema) Kütüphane, Fotoğraf Atölyesi gibi kültürel aktivitelerin gerçekleştirilebileceği "Kültür ve Kongre Merkezi Projesi' gençlerimizi zararlı alışkanlıklardan da alı koyacaktır.
   Kadınların ekonomik hayata katılımlarını teşvik ederek, ekonomik bağımsızlık sağlamalarının desteklenmesine yönelik çalışmalar yapmak.
  Her ilçemizde her yıl 1000 kadına sertifikalı mesleki eğitim verilmesi ve bu kişilerin istihdam alanlarına yönlendirilmesini sağlamak.
   Şiddete maruz kalmış kadınlara; psikolojik, ekonomik ve hukuki desteğin sağlanması ve buna yönelik yeni yasal düzenlenmelerin getirilmesini sağlamak.
   Kentimizde bulunan engelli vatandaşlarımızın meslek kurslarına ve sanatsal atölye çalışmalarına katılımları sağlanarak potansiyellerinin açığa çıkarılmasına yönelik çalışmalar yapmak.
  Çocuklarımıza Okul öncesi eğitim vermek, Rehberlik ve eğitime destek temalı projeler yürütmek, Ebeveyn-çocuk toplantıları düzenlemek, Sokakta yaşayan çocukların tespit edilerek gıda ve barınma sorunlarına ilişkin projeler üretmek, Çocuk yaz kamplarına her yıl ortalama 600 çocuğumuzun gönderilmesi ve tatil yapma imkanının sağlanmasına yönelik çalışmalar yapmak.
  Toplumun tüm bileşenlerinin görüş ve önerileri alınarak güvenli bir ulaşım alt yapısının oluşturulmasını sağlamak.
    Şehir içi ve şehir dışı asfalt yolların durumunu denetlemek ve eksikliklerinin giderilmesine yönelik çalışmalar yapmak.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Güzel 9 yıl önce

güzel süslü laflar biz lafa değil icraata bakarız. peki sorarım size meslek sahibi olunca neden memleketinize hiç hizmet etmeden ankaraya gittiniz yoksa sizi siirt'e çeken vekil koltuğu için mi siirt'in memleketiniz olduğunu hatırladınız?

Avatar
Fatih doroğlu 9 yıl önce

yıllardır erkek hemegonyasında olan siirt siyasetine kadın eli değmesi siirtimiz için çok iyi olacağını düşünüyorum...başarılar diliyorum

Avatar
güzel cevap @Güzel 9 yıl önce

hangisi öyle değilki dediklerine katılıyorum