Bu haber kez okundu.

AK Parti Aday Adayı Adnan Efe'nin 28 Şubat Açıklaması
banner229
   28 Şubat post modern darbesinin yıl dönümü nedeniyle açıklama yapan AK Parti Aday Adayı Adnan Efe, darbe döneminde yüz binlerce insanın büyük zulümlere uğradığına dikkat çekti.
   İzlerinin bin yıl süreceği iddia edilen darbe girişiminin bütün izlerinin AK Parti hükümetleri tarafından silindiğine dikkat çeken Efe, "28 Şubat’ın izleri bir daha geri dönmemek üzere silinmiştir" dedi. Efe yaptığı açıklamada, "18 yıl önce yaşanmış olan 28 Şubat olayı demokrasi tarihinde kara bir leke olarak yazılmış bir demokrasi faciası olarak yani post modern bir müdahale olarak zihinlere yer tutmuştur.
 28 Şubat post modern darbesi, 27 Mayıs’ın, 12 Mart’ın, 12 Eylül’ün devamı niteliğinde aynı zihniyetin, aynı görüşte bir darbedir.” dedi. 28 Şubat’ta farklı bir tarz işlendiğine dikkat çeken Efe, önceki darbelerde olduğu gibi millet iradesi ve milletin kendisinin hedef alındığını belirtti.
 Seçimle gelen, kanunlar çerçevesinde görev üstlenmiş bir hükümetin kirli senaryolar ve planlar marifetiyle görevden uzaklaştırıldığını ve siyasetin dizayn edilmek ve vesayet altına alınmak istendiğini anlatan Efe şunları söyledi: "Bu darbe arkasında büyük bir enkaz bırakmıştır. Demokrasi ve ekonomi bu müdahaleden ağır bir yara almıştır, bu ülkeye ağır bedeller ödetmiştir.
Ülkemizin kalkınma ivmesini duraksatmış, iyice düşürmüş, Türkiye’nin ilerleme hamlesine ağır darbe vurmuştur. Yüzlerce ve binlerce insan inançlarından, görüşlerinden, görünüşlerinden dolayı mağdur edilmiştir. Hukuksuz işten atılmalar, fişlemeler gerçekleşmiştir. 28 Şubat sadece siyaseti değil toplumu da dizayn etmek gibi niyet de sergilemiş, ilk okuldan tutunda üniversitelere, Kur’an Kurslarından camilere varana kadar her alanda düzenlemeler yapılmıştır. Üniversite kapılarında bu milletin evlatları rencide edilmiş, bir çok kız öğrenci kardeşlerimiz inançlarından, kılık kıyafetlerinden dolayı eğitim hakkından mahrum bırakılmıştır."
  Demokrasi tarihimize kara bir leke olarak kazınan 28 Şubat post modern darbe girişiminin bin yıl süreceğinin iddia edildiğini hatırlatan Efe, "28 Şubat’ın izi geri dönmemek üzere AK Parti hükümeti tarafından silinmiştir çok şükür. Artık bu tür müdahalelerin olmadığı bir Türkiye’deyiz. Biz artık demokrasi demiyoruz, daha ileri demokrasi diyoruz.” 
 28 Şubat Çürümüştür
Ülkenin siyasi, kültürel ve manevi değerlerine müdahale eden sürecin kabul edilemez nitelikte olduğunun altını çizen Efe , "Milleti hedef alanlar her zaman kaybedecek. Siyasi parti kapatan, siyasi yasaklar getiren, eğitim ve öğretim hakkını kaldıran ve milli iradeye müdahale eden 28 Şubat sürecini milletçe çok iyi bir şekilde analiz etmeliyiz. İktidarı zorla ve gayrimeşru yollarla değiştirmeye çalışanlara karşı milletimiz, her zaman doğrunun, haklının yanında yer almıştır. Bin yıl sürecek denilen 28 Şubat, on yıl içinde çürümüştür. Çünkü halka dayanmayan, milletten ve onun değerlerinden beslenmeyen hiçbir yapı varlığını sürdüremez" şeklinde konuştu.
Yeni Türkiye İnşa Ediliyor
"Dün olduğu gibi bugün de yarın da halka rağmen başlatılan hiçbir girişim başarıya ulaşamaz" diyen Efe, darbeler döneminin sona erdiğini ifade ederek, şunları söyledi: "28 Şubat ve buna benzer girişimlerin bir daha olmaması için hükümetimiz, gereken her şeyi yapmıştır yapmaya da devam edecektir. Hükümetimiz, artık 'Yeni Türkiye'yi inşa etmektedir. Temel hedef daha demokratik, daha özgür, daha refah ve güçlü bir Türkiye’dir. Bu yolda engel çıkaranlar, engel olanlar veya ülkenin tekerine çomak sokanlar da şunu iyi bilmelidir ki hiç kimsenin yaptığı yanına kar kalmayacak ve yargı önünde hesap vereceklerdir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.