Bu haber kez okundu.

AK Kadınlardan Minik Eylül İçin “Tabutlu” Protesto
banner229

Siirt’te AK Parti Kadın Kolları öncülüğünde bir araya gelen kadınlar, Polatlı'da 22 Haziran'da kaybolan ve önceki gün cesedi bulunan 8 yaşındaki Eylül Yağlıkara için temsili tabut taşıyıp, idam istedi.

AK Parti Siirt Kadın Kolları Başkanlığı üyeleri,AK Parti İl Başkanı Fuat Özgür Çalapkulu, Aile Destek Merkezleri ile bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda vatandaş, Güres Caddesi'ndeki Sancaklar İlkokulu önünde temsili tabut taşıdı, oyuncak bebekleri yere bırakarak Eylül Yağlıkara'nın öldürülmesine tepki gösterdi.

"İdam isteriz" sloganı atan ve Eylül'ün fotoğraflarını göğüslerine asan grup, bu tür olayların bir daha yaşanmaması için gereken hukuki adımların atılmasını istedi.

Bu arada bazı küçük kız çocuklarının da yere bırakılan oyuncak bebeklerle oynadığı görüldü.

AK Parti Siirt Kadın Kolları Başkanı Nurten Temiz, gazetecilere yaptığı açıklamada, bu vahşetin özrünün olmadığını belirtti. Temsili tabut ve oyuncak bebeklerle bir araya geldiklerini ifade eden Temiz, şunları kaydetti:"Eylül bebeğimizin sesi olmaya geldik. Bu saatten sonra idamın gündeme gelmesini bekliyoruz. Başkomutanımız, Cumhurbaşkanımızdan çocuk katillerine idamı istiyoruz. Bugün her birimiz evdeki oyuncak bebeklerimizi getirdik. Çocuklarımızın oyun oynayacağı çağda bu şekilde vahşice hayattan koparılmasına sessiz kalmayacağız."

Temiz, olayın takipçisi olacaklarını ve Eylül'ün katilinin en ağır şekilde cezalandırılması için ellerinden gelen gayreti göstereceklerini aktardı. Gösteriye katılan vatandaşlar da konuşmalarıyla tepkilerini dile getirirken, grup Eylül için dua ettikten sonra dağıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.