Bu haber kez okundu.

AK Kadınlardan Arakan İçin Kermes
banner229

AK Parti Siirtİl Teşkilatı tarafından  Arakanlı Müslümanlara destek amacıyla kermes düzenlendi.

AK Parti İl Teşkilatı tarafından Arakanlı Müslümanlar için düzenlenen kermesin açılışını AK Parti İl Başkanı Fuat Özgür Çalapkulu, Kadın Kolları Başkanı Nurten Temiz ve il müftüsü Faruk Arvas tarafından yapıldı.

AK Parti İl Kadın Kolları Başkanlığınca, "Arakanlı Müslüman kardeşine ses ol, nefes ol, uzanan yardım eli ol" sloganıyla Güres Caddesi'nde düzenlenen kermeste, kadınların hazırladığı ev yemekleri satışa sunuldu.

AK Parti İl Başkanı Fuat Özgür Çalapkulu, kermesin açılışında yaptığı konuşmada, Arakan'daki Müslümanların yaşadığı zulmü dile getiren tek liderin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olduğunu söyledi.

Erdoğan'ın üzerinde hassasiyetle durduğu Arakan'daki Müslümanlar için partilerinin kadın kollarınca kermes düzenlendiğini ifade eden Çalapkulu, şöyle devam etti:"Kurtuluş Savaşı sırasında Asya'da yaşayan Müslüman kardeşlerimizin bütün ziynetlerini bozdurarak göndermiş olduğu katkıları hesaba katarak bugün onların yaşamış olduğu zorlukları, sıkıntıları bir nebze olsun gidermek adına bu organizasyonu gerçekleştiriyoruz.

Yüce Rabbim sadece Müslümanların değil, tüm coğrafyalarda yaşayan mazlumların hamisi konumunda olan Cumhurbaşkanımızı başımızdan eksik etmesin. Onun liderliğinde bu zulümlerin inşallah en kısa zamanda ortadan kaldırılmasını ümit ediyoruz."

AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Nurten Temiz de Arakan'daki Müslümanlara yapılan zulme sessiz kalınmaması gerektiğini kaydetti.

Kermeste kitel, perde pilav,dolma, cokat  ve tatlı çeşitlerinden oluşan geleneksel ev yemeklerinin satışa sunulduğunu belirten Temiz, elde edilecek gelirin Arakanlı Müslümanlara ulaştırılacağını sözlerine ekledi.

İl Müftüsü Faruk Arvas'ın okuduğu duayla açılışı yapılan kermes, yarın akşama kadar sürecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.