Bu haber kez okundu.

AK Kadınlar, Kadına Şiddete Karşı Siyah Giyinip Sesiz Eylem Yaptılar
banner229

 Siirt Ak Parti Kadın Kolları tarafından kadına şiddeti dikkat çekmek amacıyla siyah giyinip sesiz eylem yaptılar.

   Siirt Üniversitesi'nde bir araya gelen AK Parti Kadın kolları üyeleri, Güres Caddesi üzerinde bulunan Sancaklar İlk Öğretim Okulu önüne kadar bayanlara karanfil dağıtıp 8 Mart Dünya Kadınlar günlerini kutladılar.
  Burada toplanan bayanlar kadın cinayetlerine ve kadına şiddete dikkat çekmek amacıyla beraber getirdikleri siyah abiyeleri giyerek yaklaşık 10 dakikalık sesiz eylem yaptılar.
 AK Parti Kadın Kolları Başkanı Nurten Temiz, amaçları başka Özgecan'ların öldürülmemesi, kadına şiddetin önlenmesi ve Orta doğu coğrafyasında devam eden ölümlerin durması için dikkat çekmek amacıyla siyahlar içinde sessizlik eylemi yaptıklarını söyledi.
Temiz şunları ifade etti:
"Türkiye'de yaşanan kadın cinayetleri bizleri derinden üzmüştür. Özgecan'ın ölümü tüm toplumu terinden sarsmıştır. Bizde bir daha başka Özgecan’ların ölmemesi, kadınların şiddet görmemesi için sesiz kalıyoruz ve siyahları giyerek farkındalık oluşturmaya çalışıyoruz. Ortadoğu'da Müslüman coğrafyasında akan kanın durması ve anaların gözyaşların durması içinde dua ediyoruz" dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.