Bu haber kez okundu.

AİLE PLANLAMASI EĞİTİMLERİ VERİLDİ
banner229
Siirt Halk Sağlığı Müdürlüğü Toplum Sağlığı Merkezine bağlı Sağlık Eğitim Biriminde görev yapan Ebe Aysun MOĞUL tarafından Çok Amaçlı Toplum Merkezlerinde "Aile Planlaması ve Gebelik " eğitimi verildi.
Ebe Aysun MOĞUL "Gebe bilgilendirme programı ile anne adaylarına ve gebelere; doğum öncesi, doğum ve doğum sonrası dönemlerine ilişkin bilgi sahibi olmaları ve bilinçli doğum yapmalarını sağlamanın yanında bebek bakımı konusunda da bilgi ve beceri kazanmalarını amaçladıklarını söyledi.
Siirt Halk Sağlığı Müdürü Dr. Bahadır Özdemir, Anne ve bebekler taşıdıkları riskler nedeniyle sağlık hizmetlerinden öncelikli ve özellikli hizmet almaları gereken iki önemli grubu oluşturmaktadır. Her kadının üreme sağlığı kapsamında gebelik, doğum, doğum sonu ve yeni doğan bakımı konusunda yeterli eğitim ve bilgi alma hakkı vardır.
Anne adayını gebelik döneminde bilgilendirmek bir annelik hakkı olarak değerlendirilmelidir. Bu kapsamda; Gebe Bilgilendirme Sınıfı Programı ile tüm gebelerin, doğum öncesi, doğum ve doğum sonrası dönemlerine ilişkin bilgi sahibi olmalarını ve bilinçli doğum yapmalarını sağlamak, anne ve baba adaylarına normal doğum eylemi, ağrı yönetimi ve yeni rollerini benimsemeleri konusunda bilgi ve beceri kazandırmak amaçlamıştır.
Halk Sağlığı Müdürlüğü Üreme Sağlığı Eğitim Birimimiz tarafından tüm Toplum Sağlığı Merkezlerimizde açılacak olan gebe bilgilendirme biriminde görev yapan ebeler tarafından Çok Amaçlı Toplum Merkezlerinde "Aile Planlaması ve Gebelik " eğitimi verileceğini belirtti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.