Bu haber kez okundu.

Ahilik Haftasında Esnaf Temsilcileri Rektör Erman’ı Ziyaret Etti
banner229
Siirt Esnaf ve Sanatkarlar Odası Temsilcileri ve ilin Ahisi, 11-17 Mayıs Ahilik Kültür Haftası nedeniyle Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Erman’ı makamında ziyaret etti.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Erman: ’Ahilik, sanat, ticaret ve mesleğin, olgun kişilik, ahlak ve doğruluğun iç içe girmiş olduğu bir bağlılık düzenidir. Bununla birlikte ahi; olgun, ahlaklı, merhametli, iyiliksever ve her işinde, her davranışında dürüst ve güvenilir bir kişidir. Bu değerler de zamanla bazı yozlaşmalar olmuş esnaflardan kaynaklanan şikayetler ortaya çıkmıştır.
Sağlıklı bir toplum oluşturmanın temeli için insanlar arasındaki ticari ilişkileri tekrardan güven ve belirli standartlar üzerine bina etmemiz gereklidir. Ahilik teşkilatı bunu yıllar önce başarılı bir şekilde uygulamıştır. Ne yazık ki belirttiğim üzere toplumumuzda bu değerlerin tesisine tekrardan ihtiyaç duyulmakta. Kazanç hırsının şekillendirmediği, ticari aktörlerin her ikisinin de gözetildiği bir ticari düzen için, belli ilkeler oluşturmak ve bu ilkelere sadece madden değil manen de bağlı kalınarak ahilik yapısı tekrardan ihya edilmelidir. Bu değerli mirası rehber edinmenin başta esnaf, sanatkar ve zanaatkarlar olmak üzere tüm topluma huzur getireceği inancındayım” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.