Bu haber kez okundu.

AFAD ve Üniversite Gençliği Konulu Konferans Düzenlendi
banner229

Deprem Haftası ve Sivil Savunma Günü kapsamında“Fotoğraf ve AFAD Malzeme Sergileri”ve “AFAD ve Üniversite Gençliği” konulu konferans Siirt Üniversitesi’nde düzenlendi.
Siirt Üniversitesi DAKİK Öğrenci Topluluğu, Kızılay ve Siirt İl AFAD Müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinlikler, Fotoğraf ve AFAD Malzeme Sergilerinin kurulmasıyla başladı. Sergilere öğrenciler yoğun ilgi gösterdi. Mimarlık-Mühendislik Fakültesi Konferans Salonunda “AFAD ve Üniversite Gençliği” konulu konferansla devam eden etkinliğe, Siirt İl AFAD Müdürü Cahit Akkoyun ve DAKİK Akademik Danışmanı Öğr. Gör. Malik Durmaz konuşmacı olarak katıldı.

Konferansta ilk konuşmayı yapmak üzere İl AFAD Müdürü Cahit Akkoyun’un kürsüye davet edilmesinden sonra katılan tüm öğrencilere ve üniversite personellerine katılımlarından ve ilgilerinden dolayı teşekkür ederek sunumuna başladı. Akkoyun, Türkiye’nin afet profili ve AFAD yapılanması hakkında öğrencilere bilgi vererek Siirt’te ilçe bazında yaşanan afetlerin oransal değerlerini öğrencilerle paylaştı.

“Toplumsal dönüşümün merkezi üniversitedir.

Dünya genelinde Japonya ve San Francisco’dan sonra boydan boya fay hattı geçen üçüncü coğrafyada yaşadığımıza dikkat çekerek konuşmasına başlayan Öğr. Gör. Malik Durmaz, toplumsal dönüşümün merkezinin üniversiteler olduğuna dikkat çekerek; “Toplumsal dönüşümün merkezi üniversitedir. Bu nedenle şu anda bulunduğumuz yer değerli ve önemlidir. Toplumda afet bilincini yükseltecek mekân burasıdır.” dedi. Konuşmasına Afetle mücadele edebilmenin aşamalarını aktararak devam eden Durmaz, hayata dokunan eğitimler yaparsak afet gerçeğiyle yüzleşmeye hazır olabileceğimizin altını çizdi.

“Müdahil olmak, müdahale becerisi ve bilgisi gerektirir.”

Konuşmasının devamında “Üniversite, toplumsal dönüşümün merkezidir.” dediğini tekrar hatırlatan Öğr. Gör. Malik Durmaz İl Afet Müdürlüğününde desteğiyle yapılacak eğitimler hakkında bilgi vererek iki mecrada eğitimler düzenleyeceklerinin belirtti ve eğitimler hakkında konuşmasına devam etti:

“Birinci tür eğitimlerimiz toplumun her kesimine açık ve toplumsal bilinç oluşturmayı hedefleyen kısa eğitimler olacak. Bunların ilki, Temel Afet Bilinci eğitimi olacak ve 13 Mart Pazartesi, 14.00’da yine burada yapacağız. UMKE ve Kızılay ile görüşmelerimiz neticesinde belki ilkyardım eğitimini de ilerleyen süreçte düzenleyebiliriz. İkinci tür eğitim ise afet durumlarına müdahil olabilecek kişiler yetiştirmeye yönelik olacak.

Ulusal bir afet durumuna her birey bir şekilde dâhil olabilir. Ancak Müdahil olabilecek birey sayısı sınırlıdır. Müdahil olmak, müdahale becerisi ve bilgisi gerektirir. Ülkemizin afet durumlarına müdahale becerisi Gölcük Depreminden bu yana epey gelişti. Ancak yeterli mi? Müdahale kapasitemiz oldukça gelişti, ancak ulusal çaplı bir afet durumunda yetersiz kalacağız.

İstanbul gibi bir metropolü etkileyecek bir deprem durumuyla baş etmek gerçekten sınırlarımızı zorlayacak. 50 katlı gökdelenler yapılıyor. Bunlardan bir tanesinin yıkılması demek binlerce kişinin enkaz altında kalması anlamına geliyor. Dolayısıyla gönüllü kişilerin eğitimlerini alarak resmi ekiplere destek olması önem arz ediyor. Bizim ikinci tür eğitimlerimiz ise bu amaçla yapılacaktır.” diyerek verilecek eğitimler hakkında ayrıntılı bilgiler verdikten sonra Afetsiz günler dileyerek katılımlarından dolayı dinleyicilere teşekkür etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.