Bu haber kez okundu.

AFAD İL MÜDÜRLÜĞÜNE ALINAN ARAÇLAR BASINA TANITILDI
banner229
Siirt'te Afet ve Acil Durum Müdürlüğüne ( AFAD ) alınan 2 araç Vali Mustafa Tutulmaz’ın katılımıyla valilik önünde basına tanıtıldı.
AFAD İl Müdürü Ahmet Yıldız, yaptığı açıklamada, İl Müdürlüğünün olası afet ve acil durumlara etkin, hızlı ve zamanında müdahalesi için araç ve ekipman olarak güçlendirilmesi kapsamında Valimiz Mustafa Tutulmaz’ın destek ve katkıları ile ilgili mevzuat gereği her yıl il özel idaresi bütçesinin %1 oranında ayrılan ödeneğin müdürlüğe tahsis edilmesi ile iki adet 4x4 araç Devlet Malzeme ofisinden alındığını, Araçlardan birinin Arama Kurtarma Aracı olarak modifiye ettirilerek arama kurtarma ekipmanları ile donanımın sağlandığını, diğer aracın yönetim hizmetlerinde kullanılmaya uygun olarak modifiye ettirilerek hizmet vermeye başlayacaklarını söyledi.
AFAD İl Müdürü Ahmet Yıldız, iki aracın dışında Müdahale Daire Başkanlığınca 81 ilimiz için tam donanımlı Mercedes marka Kentsel Arama Kurtarma aracının 10 gün içerisinde teslim edileceğini, Yönetim Hizmetleri Daire başkanlığınca sınırlı sayıda makam aracı olarak düşünülen 4x4 aracında ilimize tahsis edildiğini ve 15 gün içesinde ilimize gönderileceğini ifade etti.
Araç tanıtım programına katılan Vali Mustafa Tutulmaz ise, Afete ve acil durumlara karşı her zaman hazırlıklı olmak zorunda olduklarını ifade eden Vali Tutulmaz, arama-kurtarma ekibinin 24 saat, göreve hazır bir şekilde beklediğini belirterek “İnşallah ekibimize hiçbir zaman görev düşmez düşüncesindeyiz. Çünkü büyük felaketler, deprem ve yangınlara müdahale ediyorlar. Umarım bu felaketler ilimizde ve ülkemizde yaşanmaz” dedi.
Konuşmaların ardından Vali Mustafa Tutulmaz araçların anahtarlarını AFAD İl Müdürü Ahmet Yıldız’a teslim ederek, araçlardan birine binerek test sürüşü yaptı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.