Bu haber kez okundu.

AÇIK LİSELERE KAYDI YAPILAN ÖĞRENCİLERE EK YERLEŞTİRME HAKKI
banner229
Siirt'te açık liselere yerleşen ancak örgün eğitim kurumlarında okumak isteyen öğrenciler için ek yerleştirme hakkı tanındığı bildirildi.
İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Fethi Suay, Milli Eğitim Bakanlığı 'nın Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi (TEOG) sonucunda açık liselere yerleştirilen ancak örgün ortaöğretim kurumlarında okumak isteyen öğrencilere ek yerleştirme hakkı verdiğini söyledi.
Ek yerleştirme için öğrencilerin 20 Ekim 2015 tarihine kadar başvuruda bulunabileceğini ifade eden Suay, şunları kaydetti: "Örgün ortaöğretim kurumlarında öğrenim görmek isteyen öğrenciler için gerçekleştirilen nakil ve kabuller sonucu boş kalan kontenjanlar ilan edildi.
Bu kapsamdaki öğrenciler, herhangi bir ortaöğretim kurumuna giderek başvurusunu yapabilecek. Örgün ortaöğretim kurumlarında öğrenim görmek isteyen öğrencilerimizin mağdur olmamaları için bu süreyi kaçırmamaları gerekiyor." Suay, öğrenci ve velilerin konuyla ilgili İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden detaylı bilgi alabileceğini sözlerine ekledi.

Anahtar Kelimeler:
SiirtFethi SuayAçık Lise
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.