Bu haber kez okundu.

Açık Ceza İnfaz Kurumundaki “Yangın Tatbikatı” Gerçeği Aratmadı
banner229

Siirt’te Açık Ceza İnfaz Kurumunda “yangın tatbikatı” gerçeğini aratmadı. 
İl Emniyet Müdürlüğü, Siirt Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ve sağlık ekiplerinin Belediye'ye ait iş makineleri katılımıyla Siirt Açık Ceza İnfaz Kurumunda “yangın tatbikatı” gerçekleştirildi.
“Cezaevinde yangın çıktığı” bilgisi üzerine harekete geçen polis, itfaiye ve sağlık birimleri Belediye'ye ait iş makineleri, kısa sürede bölgeye ulaştı. Cezaevi içi ile çevresinde tedbir alan güvenlik güçleri, bölgeyi yaya ve araç trafiğine kapattı. Tatbikata özel harekat polisleri zırhlı araçlarla katıldı.
Siirt Belediyesi İtfaiye Müdürü Misbah Yılmaz tatbikattan sonra, gazetecilere yaptığı açıklamada, tatbikatın başarılı geçtiğini söyledi.
Yılmaz, şöyle konuştu:“Açık Ceza Evinde Ortaklaşa yapmış olduğumuz bir tatbikattır. Bu tatbikatı önümüzdeki günlerde olur mu olmaz mı düşüncesiyle açık cezaevinde olası bir yangına karşı nasıl müdahale edilir. Kurtarma nasıl olur, nereden nasıl geleceğimizi öğrenmek amacıyla bu gün burada bir tatbikatı gerçekleştirdik.

Gerek itfaiye müdürlüğü olarak gerek 112, emniyet ortaklaşa bir tatbikat gerçekleştirdik. Şuanda tedbirimizi almış durumdayız. Burada hiç kimsenin haberi olmadan itfaiyenin de haberi olmadan buraya kaç dakika içinde gelebileceğimizi göstermiş olduk. Buraya itfaiye alanından buraya üç dakikada geldik.” dedi. 
Tatbikatı izlemeye gelen ; Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Cansever, Cumhuriyet Savcısı Oktay Timuçin Yılmaz, ve Açık Ceza İnfaz Kurum Müdürü Mehmet Ekrem Gündüz katıldılar.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.